Rejs til Mars med Google
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rejs til Mars med Google

Månen kom lidt tættere på mandag, da Nasa og Google underskrev en aftale, der betyder at søgemaskine-firmaet skal hjælpe Nasa med at gøre nogle af alle sine data tilgængelige for almindelige mennesker via internettet.

»Denne aftale vil snart gøre det muligt for alle amerikanere at opleve en virtuel flyvetur over Månens overflade eller gennem bjergkløfterne på Mars,« sagde Nasas chef, Michael Griffin, ifølge BBC.

Teknologien er den samme, som Google allerede bruger på tjenesten Google Earth, men amerikanerne overvejer også at lave realtidsopdatering af kosmiske vejrforhold og af den internationale rumstations positioner.

Samarbejdet indebærer desuden, at data fra Nasa bliver lagt ind i Google Earth. Forskere fra Google ksal hjælpe Nasa med at sortere i de enorme datamængder, som rumfartsorganisationen har indsamlet gennem årene.
 
Google er allerede ude i rummet med siderne Google Mars og Google Moon (der venter en overraskelse ved at zoome helt ind).