Regnefejl hos Cowi udsætter mimrekort

Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) må nu udsætte en planlagt reform af pensionisternes mimrekort til busser og tog. Det skyldes, at HURs konsulentfirma Cowi har begået en alvorlig fejl i udregningen af de økonomiske konsekvenser ved afskaffelse af spærretiden. Spærretiden forhindrer, at pensionistkortet kan anvendes i myldretiden i Storkøbenhavn.

Cowi havde oprindelig beregnet, at en udvidelse af rabatperioden ville koste knap 15 mio. kr. årligt, men det rigtige tal var snarere 45 mio. kr.. Det beløb vælter hele det reformprojekt, HUR har på tegnebrættet. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

Fra 665 kr. til 2.000 kr. per kvartal

Formand for HUR-Rådet, Frederiksbergs borgmester Mads Lebech (K) havde ellers planer om at lancere et pensionistkort uden spærretid til 665 kr. Efter at regnefejlen er opdaget, bliver prisen for et heldags-mimrekort i stedet næsten 2.000 kr. for tre måneder.

»Det bringer forslaget ind i en hel anden verden, for det er der ikke ret mange pensionister, som kan betale. Vi har lovet at komme med et bud på, hvordan problemet med spærretiden kan løses. Og det løfte holder vi,« siger Mads Lebech til Berlingske.

Han langer hårdt ud efter Cowi, fordi regnefejlen har betydet, at debatten om mimrekortet hidtil er ført på falske forudsætninger. Også Winnie Larsen-Jensen (S), der har støttet forslaget om to typer mimrekort, er oprørt over, at man nu må rykke tilbage til start.

Projektleder i Cowi, Jens Groth Lorentzen, beklager regnefejlen.

»Der er taget udgangspunkt i det forkerte indtægtstal. Hvorfor ved jeg ikke. Det kan ske, når mange sidder og kigger på det - og skal tage udgangspunkt i regneark og opstillinger. Det er os, der har opdaget fejlen, og hvad der videre skal ske, betragter vi som en intern sag,« siger han.