Regn og blæst holdt iltsvindet nede i danske farvande

26. august 2011 kl. 14:551
Det tørre forår og den våde og blæsende sommer har gjort farvandene gavn. De er ikke plaget af iltsvind i så høj grad som ventet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Masser af regn i juli og vind i august har virket helbredende på de danske farvande. Især efter tørre vinter- og forårsmåneder. DMU har registreret, at der er langt mindre iltsvind at spore, end de ellers havde regnet med, og givet vejrforholdene skylden.

Gennem juli og august har særligt følsomme områder i Limfjorden, det sydlige Lillebælt, Det Sydfynske Øhav og den vestlige Østersø ved Bornholm været plaget af iltsvind, skriver DMU i årets første iltsvindsrapport. Men samlet set er der stadig tale om det laveste i fire år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge DMU kan iltsvindet dog stadig nå at blomstre andre steder, hvor iltkoncentrationerne er lave og giver fare for udvikling af svovlbrinte og bunddyr-død i de nu hårdest ramte områder. Det vil imidlertid kræve, at der kommer en periode med rolige vindforhold, da blæst vil blive ved at holdet iltsvindet på afstand.

I det sydlige Lillebælt og i Det Sydfynske Øhav skriver DMU, at der skal en længere periode med blæsevejr eller en kraftig kuling til for afgørende at kunne ændre på det allerede markante iltsvind.

Dokumentation

DMU's rapport

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. august 2011 kl. 19:35

Så det mere volatile vejr spået i Nordeuropa, mere regn, mere blæst. som følge af den anslåede klimaforandring, vil forbedre de danske farvande.... eller formår IPCC at forklare, at ALT bliver værre ALLE steder?