Masser af regn i juli og vind i august har virket helbredende på de danske farvande. Især efter tørre vinter- og forårsmåneder. DMU har registreret, at der er langt mindre iltsvind at spore, end de ellers havde regnet med, og givet vejrforholdene skylden.
Gennem juli og august har særligt følsomme områder i Limfjorden, det sydlige Lillebælt, Det Sydfynske Øhav og den vestlige Østersø ved Bornholm været plaget af iltsvind, skriver DMU i årets første iltsvindsrapport. Men samlet set er der stadig tale om det laveste i fire år.
Ifølge DMU kan iltsvindet dog stadig nå at blomstre andre steder, hvor iltkoncentrationerne er lave og giver fare for udvikling af svovlbrinte og bunddyr-død i de nu hårdest ramte områder. Det vil imidlertid kræve, at der kommer en periode med rolige vindforhold, da blæst vil blive ved at holdet iltsvindet på afstand.
I det sydlige Lillebælt og i Det Sydfynske Øhav skriver DMU, at der skal en længere periode med blæsevejr eller en kraftig kuling til for afgørende at kunne ændre på det allerede markante iltsvind.
Dokumentation
