Regeringen vil spare 140 millioner på fødevarekontrol

Først hørte vi om svine-MRSA, så kom listeria, og senest udfordrede en særlig aggressiv type af salmonella den danske fødevaresikkerhed. Alligevel vil regeringen nu at spare 139,9 millioner på fødevarekontrol, sygdomsbekæmpelse, forskning og udvikling inden for fødevareområdet som en del af finanslovsforslaget.

Det skriver Politiken, som har samlet kritik af forslaget fra flere politikere på begge politiske fløje. Blandt andet kalder Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, det for et fejlskud fra regeringens side, og han vil straks stille spørgmål til ministeren.

Læs også: Sundhedsstyrelsen: Det giver ingen mening at fjerne MRSA fra smittede landmænd

Samtidig siger Enhedslistens fødevareordfører, Per Clausen, at regeringen i stedet for at spare burde finde flere penge til fødevareområdet.

»Ved sidste fødevareforlig var partierne ellers enige om at spare penge, fordi vi forventede, at vi kunne gøre det lige så godt for færre penge,« siger Per Clausen, som erkender, at sagerne om svine-MRSA og listeria har vist, at partierne tog fejl, og der derfor skal prioriteres helt anderledes denne gang.

Udspillet fra regeringen lægger op til, at besparelsen skal fordeles over fire år frem til slutningen af 2018. De knap 140 millioner skal findes i et budget, som i 2014 udgør 1,4 milliarder kroner.

Allerede nu erkender Orla Hav, fødevareordfører for Socialdemokratiet, at regeringen kan være villig til at slække på kravet om besparelser, da udspillet er lavet, inden sagerne om svine-MRSA og listeria tog fart.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Orla Hav udtaler at udspillet er lavet, inden sagerne om svine-MRSA og listeria tog fart. For mig ville det være logisk at udspillet var justeret efter nuværende situation, inden det blev lagt frem. Men OK, jeg er heller ikke politiker.

  • 0
  • 0

der har sådan en fantastisk føling med, hvad der foregår uden for Christiansborgs meget meget tykke mure, kombineret med en situationsfornemmelse som nærmest må kaldes forbløffende flot blandt politikere.

Gad vidst, hvordan de samme bevillinger havde set ud, hvis der havde været salmonella og listeria i Snapsetingets rullepølsemadder...

Et lille fradragsberettiget intensivkursus i befolknings-empati for regeringspartiernes topmedlemmer må der vel kunne klemmes ind i finansloven, når man nu så dygtigt har sparet lidt håndører ved at udvande det gule sygesikringskort totalt.

Eller bare et kig ud ad vinduerne dernede hvor de myrelignende små klatter, kaldet befolkningen, vandrer rundt i fortsat måben over landets ledelse - eller mangel på samme.

  • 0
  • 0

I gamle dage var rygning og alkohol farligt.

I går spiste jeg rullepølse, gu´ ved om jeg overlever det?

Nej, jeg synes ikke det er en god idé at spare på fødevarekontrollen.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten