Regeringen støtter CO2-injektion i oliefelter

For at holde afgiftspengene fra Nordsøens oliefelter i gang, støtter regeringen injektion af CO2 i de slunkne oliefelter. Det vil ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten kunne øge udvindingen fra felterne med helt op til 50%.

  • Derfor skal vi naturligvis udnytte de muligheder, vi har. Og når vi ved, at hver procent højere indvindingsgrad betyder flere milliarder kroner i ekstra skatteindtægter til gavn for vores velfærd og samfundsøkonomi, så er det bestemt en teknologi, vi skal forfølge. Naturligvis også fordi, den har en klimamæssig gavnlig effekt, siger klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) til Jyllands-Posten.

Trods regeringens løfter om klimamæssigt gavnlig effekt på grund af de store mængder opbevaret CO2, der bliver holdt væk fra atmosfæren, er Greenpeace kritiske. Det skyldes, at Carbon Capture and Storage (CCS)- teknologier ifølge Greenpeace fjerner fokus fra helt at undgå CO2-udledning.

Produktionen i Nordøens oliefelter forventes at falde markant de kommende år. Retgeringens strategi er, at dette fald skal afblødes af nye oliefund samt teknoloigiske forbedringer som eksempelvis CCS. Ved hjælp af denne afblødning vil udvindingen fra Nordsøens oliefelter eksempelvis fordobles i 2025, skriver Jyllands-Posten.

De første forsøg med CCS på dansk jord forventes at blive lavet af A.P. Møller - Mærsk allerede næste år.

Læs hele historien i Morgenavisen Jyllands-Posten, Erhverv, side 8