Regeringen og Dansk Folkeparti vil centralisere indsatsen mod jordforurening

Plus26. marts 2019 kl. 11:352
Regeringen og Dansk Folkeparti vil centralisere indsatsen mod jordforurening
Illustration: Beethoven9 og Wikipedia Commons CC BY-SA 4.0.
Indsatsen mod jordforurening skal ligge hos staten, og de penge, der spares ved at nedlægge regionerne, skal gå til indsatsen mod generationsforurening. Men det vil koste på kvaliteten, lyder kritikken.
Artiklen er ældre end 30 dage

Regionerne skal nedlægges, og dermed skal bekæmpelsen af jordforurening i de fem regioner centraliseres. Det mener regeringen og Dansk Folkeparti, der søndag aften blev enige om første delaftale af den nye sundhedsreform, der vil samle indsatsen mod jordforurening i Miljøstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet.

Ifølge aftaleparterne vil en centralisering af indsatsen mod jordforureningen give en besparelse på 500 millioner kroner i perioden 2021 til 2030, og de penge vil man målrette til ni såkaldte generationsforureninger i Danmark.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
26. marts 2019 kl. 23:15

Det er sigende at selv Stephanie Lose (V) fra Region Syd frasiger hendes egen regerings tåbelige påstand om, at det er billigere at miljøsannere, hvis administrationen centraliseres - med tab af lokalkendskab, historik og hands on med miljøsaneringerne. Tåber..

1
26. marts 2019 kl. 12:55

at ansvaret for vores miljø ligger i hænderne på sådan en flok inkompetente tåber.

Det burde være indlysende for enhver, at dette tiltag er en slet skjult besparelse på hele jordforureningsområde - forklædt som et Nu skal vi altså til at gøre noget ved generationsforureningerne" fordi rigtigt mange har hørt om høfde 42 og Grindstedværket, mens knapt så mange kender til de 36.000 nævnte giftgrunde.

Der er ikke tale om saglig "mest oprydning for pengene" i dette forslag - det er en gang valgflæsk, der skal få den naive vælger til at tro, at regeringen og DF gør noget for miljøet, mens det i virkeligheden (igen - igen) er det stik modsatte, de har gang i.

Jeg håber dog, at der er folk nok i Danmark, der kan gennemskue dette, og sætter deres kryds langt væk fra regeringen og DF ved næste valg.

mvh Flemming