Redaktørens velkomst: Vil du med på A-holdet?
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Redaktørens velkomst: Vil du med på A-holdet?

Velkommen til vores nye fokus på ing.dk, som vi har navngivet ’Vejen til Industri 4.0’.

Vejen til hvad, spørger du måske? For det er uomgængeligt, at begreber som Industri 4.0, Big Data, kunstig intelligens og Internet of Things stadig er forbundet med en vis usikkerhed. Måske endog skepsis visse steder.

En undersøgelse fra GTS-foreningen i efteråret viste, at godt og vel halvdelen af de danske fremstillingsvirksomheder med under 50 medarbejdere ikke arbejder med digitalisering (LINK).

De danske virksomheder har en høj andel af robotter, men de er mere tilbageholdende med investeringer i IT end mange andre OECD-lande. Kun en lille gruppe virksomheder er helt fremme på banen, og vi er dermed ved at få et A-hold og et B-hold i danske produktionsvirksomheder.

Muligheder og barrierer står i kø

Det billede skal vi have vendt, hvis Danmark fortsat skal klare sig godt i den globale konkurrence. Det ser vi på Ingeniøren som en vigtig opgave at hjælpe til med, og derfor er vi meget glade for, at IDA og GTS-foreningen har valgt os som kommunikationspartner i forbindelse med Erhvervspartnerskab for Avanceret Produktion. Det består af en lang række fagforeninger og erhvervsorganisationer, der med en pæn pose penge fra Erhvervsstyrelsen har sat sig for at klæde de danske virksomheder bedre på.

De nye teknologier står i kø og det samme gør mulighederne. Men for hver potentiel gevinst, er der som oftest også en barriere, der skal overkommes. Barrieren kan være en for høj påkrævet investering, for lidt kendskab til teknologien, manglende erfaring med hvad den kan give virksomheden eller manglende ressourcer i organisationen.

Vi vil med ’Vejen til Industri 4.0’ fjerne de værste sten og gøre vejen mod den digitale fabrik lidt mere fremkommelig.

Alle skal med

Det vil vi blandt andet gøre ved i dette fokus at fortælle om erfaringerne fra de virksomheder, der er noget langt med digitaliseringen – dem er der heldigvis også nogle af derude. Og ved at følge dem, der tager de første spæde skridt med de nye teknologier.

Vi vil sætte fokus på nye teknologier, nye måder at bruge dem på og ikke mindst finde ud af, hvad der skal til for at få teknologierne til at lykkes. De gør det nemlig ikke alene. Et vigtigt aspekt af Industri 4.0 er medarbejderne. Teknologier skabes, drives og udnyttes af mennesker – derfor fokuserer vi også på kompetencer og medarbejderprofiler i dette fokus.

Målet med Partnerskab for Avanceret Produktion er at få alle med. På Ingeniøren bidrager vi med støtte fra IDA og GTS-Foreningen med det, vi er bedst til: At finde de gode historier og dele dem med jer her på ing.dk – og i et nyhedsbrev, som du snart vil kunne melde dig til, så du hele tiden opdateres med de nyeste historier.

Men partnerskabet står også bag arrangementer, gå-hjem-møder og støtteordninger, som skal gøre dansk erhvervsliv til digital førerhund. Alle disse øvrige tilbud i regi af Partnerskabet for Avanceret Produktion holder vi dig ajour med i dette fokus.

Så følg med her på siderne og find vejen til A-holdet. Velkommen til.