Rapport: Spis mindre kød og skån miljøet
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rapport: Spis mindre kød og skån miljøet

Danskerne bør spise mindre kød, hvis de vil tage hensyn til miljøet. Det er en konklusionen i en ny rapport fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

»Hvis man virkelig vil gøre noget for miljøet, så skal man spise færre animalske produkter. Det er det, der batter,« siger lektor Henrik Saxe, en af forskerne bag rapporten.

Hvis blot danskerne ville spise 35 procent mindre kød om dagen, ville Danmark belaste miljøet 26 procent mindre. Det svarer til, at den gennemsnitlige dansker skal skære 48 gram kød ud af kosten og erstatte det med grønsager eller fuldkornsprodukter.

Når kød er mere miljøskadeligt end grøntsager, hænger det sammen med, at dyr spiser mange gange deres egen vægt, inden de selv er klar til at blive indtaget som mad.

Hvis der skal kød på bordet, så kan man være mere nænsom ved miljøet ved at vælge hvidt kød frem for rødt, og helst noget, som er produceret i nærmiljøet. Endelig gør man ikke nødvendigvis naturen en tjeneste ved at vælge økologisk.

»I et økologisk landbrug bliver der produceret mindre pr. hektar, end der gør i et konventionelt landbrug. Derfor bliver der brugt flere ressourcer,« siger Henrik Saxe.

Et økologisk landbrug er dog bedre til at sikre renere drikkevand end et konventionelt landbrug, men er generelt mere skadelig for miljøet.

»Det betyder ikke, at man ikke skal købe økologi. Jeg køber selv økologisk. Men i forhold til miljøet er det langt mere effektivt at spise færre animalske produkter,« siger Henrik Saxe.

Dokumentation

Jyllands-Postens artikel

Når jeg blogger på Ingeniøren inden for fx. Ny teknologi, VE energi som sol, brænde og vind er der rigtig mange mænd, der diskuterer. Så undres jeg over, at der ikke er gang i debatten her. hvorfor mon?
Jo, kød er noget mænd bare vil have. Og, så ignorerer man de videnskabelige resultater

  • 2
  • 7

Kødspisning er ikke økologi, 'økologisk kød' er en vildfarelse, de er måske fodret med øko-foder, men det gør ikke kødet økologisk.
Økologisk kød, er en Goebbels, propaganda-retorik, 'ønsker I den totale krig', Ja tak.

  • 1
  • 8