Rambøll vandt konkurrence om Niels Bohr Science Park
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rambøll vandt konkurrence om Niels Bohr Science Park

Det blev et konsortium ledet af Rambøll, der vandt konkurrencen om at tegne et nyt hus til Københavns Universitet.

Det nye byggeri skal under navnet Niels Bohr Science Park huse matematik, datalogi, kemi og fysik - herunder Niels Bohr Institutet. Det skal bygges i Universitetsparken på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro på begge sider af Jagtvej.

Op til 4000 studerende og 1000 medarbejdere vil benytte de nye bygninger, der opføres i to etaper med et nettoareal på 30.778 kvadratmeter med forventet indvielse i 2014 og 2015. Den samlede pris er 1,25 mia. kr.

Det er bl.a. løsningen på at integrere byggerierne på hver side af Jagtvej, som juryen er faldet for i vinderforslaget.

I sin betænkning formulerer juryen det på denne måde: "Den foreslåede yderst veldisponerede passage under Jagtvej er smukt udformet som en offentlig forbindelse mellem to store grønne rum, der samtidig skaber en god intern forbindelse mellem de to bygningsafsnit. Ved at give passagen en egentlig facade aktiveres arealet under terræn, og de to volumener bindes både fysisk og funktionelt sammen."

Udover Rambøll Danmark omfatter konsortiet de danske arkitektfirmaer Vilhelm Lauritsen, Christensen & Co og GHB Landskabsarkitekter samt Rambølls selskaber i Sverige og Storbritannien samt Collin Gordon and Associates i USA.

Se visualisering af projektet i links nedenfor denne artikel.

Dokumentation

Niels Bohr Science Park
(http://noerrecampus.ku.dk/nbsp/vinder/billeder/visualisering/)

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Nu er det godt nok et stykke tid siden jeg forlod skolen, men mon ikke der er smuttet en tusindetals separator ind istedet for et komma. Jeg får beløbet til 40.600 kr. kvm.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten