Rambøll sælger sin udviklingsforretning

Rådgiverkoncernen Rambøll flytter sine dele af sine ulandsaktiviteter over i et nydannet selskab under navnet Copenhagen Development Consultants, CDC, der overtager aktiviteterne inden for blandt andet uddannelse og træning samt Privat-Sektor Programmet.

Bag virksomheden står Rambøll med 40 procent af aktierne og syv ledende medarbejdere fra koncernens energi- og miljøafdeling. Direktør bliver den nuværende afdelingsleder Søren Sørensen.

Med frasalget tager Rambøll dermed konsekvensen af den faldende omsætning i konsulentmarkedet for udviklingsbistand efter regeringens milliardbesparelser i forbindelse med finansloven for 2002. Der er ganske enkelt blevet for mange rådgivere om et skrumpende marked, erkender direktør i Rambøll, Søren Holm Johansen.
»Gennem de seneste fire-fem år er indtjeningen på bistandsområdet blevet forringe i takt med, at Danida har valgt selv at ansætte rådgivere på langtidskontrakter. Den nye regerings besparelser på udviklingsbistanden og øststøtten var dråben, der fik bægeret til at flyde over,« siger han.

Siden regeringens nedskæringer har koncernen nedlagt 10 stillinger inden for udviklingsområdet, og med en udflytning til mere beskedne lokaler i Studiestræde i København og løsere ansættelsesformer vil det nye selskab halvere de faste omkostninger i et forsøg på at skabe en sund forretning.

CDC tager cirka 20 medarbejdere med sig og forventer i år en omsætning på 35 millioner kroner.