Rambøll og Vestas bygger den første amerikanske havmøllepark
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rambøll og Vestas bygger den første amerikanske havmøllepark

Et 600 MW stort havmølleprojekt i Delaware på den amerikanske østkyst er på vej til at blive USA's første offshore-park. Til sammenligning leverer Nysted havmøllepark ved Lolland, som i dag er verdens største, omkring 165 MW.

De amerikanske havmøller har netop fået statslig godkendelse med krav om, at statens forsyningsselskab skal aftage strøm fra parken.

Hovedaktører i projektet er de danske virksomheder Rambøll og Vestas Offshore, som arbejder for developer-selskabet med navn Bluewater Wind. Det skriver Vindmølleindustriens nyhedsbrev.

Aftalen mellem Bluewater Wind og det statslige forsyningsselskab Delmarva Power & Light er kommet i stand, efter at forsyningsselskabet udbød en energileverance, som Bluewater Wind bød ind på.

Havmølleparken vandt i kampen mod to kul- og gasfyrede projekter. Aftalen går på, at staten Delaware skal aftage det meste af den strøm, der vil blive produceret fra vindmølleparken, som forventes at blive på 600 MW.

»Det er første gang, at offshore byder ind og vinder mod konventionelle markeder som gas og kul. Så det er naturligvis en stor aftale,«» siger direktør Søren Juel Petersen fra Wind Energy, Rambøll.

Rambøll har fungeret som rådgiver for Bluewater Wind gennem adskillige år og har ledet projektet i Delaware. Virksomheden får nu også til opgave at være designer på projektet, mens Vestas Offshore er den foretrukne leverandører af møllerne.

Ifølge Søren Juel Petersen ender projektet efter al sandsynlighed med at blive den første amerikanske havmøllepark, idet andre igangværende amerikanske havmølleprojekter trækker ud. Han forventer, at de første tilladelser til projektet kan begynde at blive indhentet i slutningen af juli i år.

Selve etableringen af havmølleparken forventes i gang i løbet af 2010.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten