Rambøll vurderer genstridig sukkersilo før weekend-stormen

8. december 2011 kl. 12:56
Sukkersiloen i Assens, der pænt blev stående efter en sprængning i tirsdags, bliver nu undersøgt af Rambøll. Det trækker nemlig op til storm i weekenden.
Artiklen er ældre end 30 dage

Meteorologerne varsler storm i morgen, fredag, og Assens Kommune har et problem med en sukkersilo, der ikke nødvendigvis kan klare stormstyrke.

Siloen skulle have været jævnet med jorden tirsdag, men den står stadig - om end mere vakkelvornt end tidligere. Sprængningen blev en fuser.

Derfor er rådgivningsfirmaet Rambøll blevet sat på sagen af beredskabet på Fyn, som gerne vil kunne sende 30 evakuerede beboere hjem igen, men selvsagt ikke tør, hvis der er fare for nedstyrtning.

Læs også: Sprængning af fynsk silo blev en kæmpe fuser

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Ingeniører og nedrivningsfirmaet har været inde i siloen under kontrollerede forhold for at se på undergrunden og vurdere, om der er risici ved en eventuelt ny sprængning, eller om siloen kunne tænkes at falde sammen af sig selv,« siger vagtchef i Fyns Politi Erik Halkjær til ing.dk.

»Undersøgelsen fra Rambøll skal give den sidste brik til puslespillet - nemlig en vurdering af risikoen for, at stormen i morgen kan få siloen til at vælte. Det beregner de ud fra en konkret teoretisk vindstyrke,« fortæller Erik Halkjær.

Imens bor siloens naboer fortsat på hotel, for hvis ikke stormen tager siloen, så vil det tage nogen tid at forberede en ny sprængning af den.

Ifølge TV2 tog det entreprenør Preben Hockerup og sprængningsfirmaet en uge at forberede den første sprængning, som altså slog fejl. Og spørgsmålet er også, om siloen er sikker nok at færdes i for at placere nyt sprængstof.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke alene blev der nemlig boret huller i siloen til sprængstoffet, en stor diamantskærer lagde store snit ind i siderne på betonen, så siloen ved nedstyrtningen ville dele sig i flere stykker for en nemmere håndtering.

»Der er mange brikker i det, men der bliver snart holdt et nyt møde, så vi kan præsentere en samlet status,« lyder det fra vagtchefen.

(Opdateres)

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger