Rambøll sagsøgt for 13 millioner kr. til udskiftning af meteorologimast

En lille del af ekstraregningen for den stærkt forsinkede havmøllepark Greater Gabbard Round 2 kan ende med at blive betalt af den danske rådgivningsvirksomhed Rambøll. Det skriver det britiske medie Building.co.uk på sin hjemmeside.

Læs også: Fejl på møllefundamenter udløser millionbøde til MT Højgaard

Rambøll udførte fundamentdesign for projektets 140 havvindmøller og en meteorologimast. Det var ifølge Rambøll det første havvindmølleprojekt, hvor der blev brugt monopiles på vanddybder over 30 meter.

Undervejs i projektet opstod der flere problemer med fundamenterne - blandt andet i produktionen - så installationen af havvindmøllerne blev flere år forsinket. Men også meteorologimasten havde problemer. Og ifølge den amerikanske entreprenørgruppe Fluor, som opførte parken, var det nødvendigt til at udskifte meteorologimasten. Derfor kræver Fluor nu 13 millioner kr. i erstatning fra Rambøll.

Læs også: MT Højgaard taber sag om fejlkonstruktion af vindmøllefundamenter

I de dokumenter, der er sendt til den britiske High Court, hævder Fluor, at Rambøll har indrømmet, at der var fejl i virksomhedens beregninger, og at fundamentets udmattelseslevetid (fatigue life, red.) var mindre end ét år, selv om masten som minimum skulle holde i 25 år.

‘Havde Fluor dengang vidst, at Rambølls beregninger, analyser og konklusioner i rapporten fra februar 2012 var forkerte, ville vi ikke have tilladt, at meteorologimasten blev installeret,’ citerer Building fra retsdokumenterne.

Ingeniøren har forsøgt at få en kommentar fra Rambøll, men virksomheden vil ikke kommentere en 'igangværende sag.'

Læs også: Fejlkonstruktion får møllefundamenter over hele Europa til at krakelere

Desuden kræver Fluor erstatning fra den danske designer Carl C., som har designet selve masten. Ifølge Building vil Carl C. forsvare sig mod beskyldningerne i retten.

Beløbene er dog småpenge i forhold til den erstatning på 300 millioner kr., som Fluor selv har måttet betale til ejeren af havmølleparken, SSE og RWE.