Rambøll køber 900 mand i USA

17. december 2018 kl. 12:31
Rambøll køber 900 mand i USA
Rambølls administrerende direktør Jens-Peter Saul (tv) underskriver aftalen om opkøbet af amerikanske OBG. Jim Fox (th) leder i dag OBG men skal fremover stå i spidsen for alle Rambølls 2.000 ansatte i Syd- og Nordamerika. Illustration: Rambøll.
Med opkøbet af endnu en amerikansk virksomhed etablerer Rambøll nu en selvstændig amerikansk forretningsenhed. Målet er at komme op på 4.000 ansatte på fem år
Artiklen er ældre end 30 dage

En større bid af en voksende kage. Det er målet med rådgivningsvirksomheden Rambølls nye opkøb: Den 900 mand store amerikanske rådgivningsvirksomhed OBG.

»Sammen med OBG kan vi bygge videre på den platform, som vi har skabt i USA. Ved at kombinere vores nuværende konsulent- og analytisk orienterede forretning i USA med OBGs stærke kompetencer inden for selve projektgennemførelsen, bliver vi i stand til at levere en integreret, sammenhængende løsning til vores kunder fra front-end konsulentrådgivningen til back-end eksekveringen,« forklarer Rambøll administrerende direktør Jens-Peter Saul i en pressemeddelelse om opkøbet.

Læs også: Rambøll køber amerikansk miljørådgiver med 1.500 ansatte

Efter Rambøll i 2014 købte miljørådgivningsvirksomheden Environ, der havde 800 ansatte i USA, er det amerikanske marked bare vokset i omfang og betydning for Rambøll.

Stor vækst i USA

I løbet af 2018 år voksede Rambøll således organisk med 9,5 procent i USA, mens hele gruppen som sådan kun havde 2,8 procents organisk vækst i 2017. Ser man på halvårsresultaterne er de også sigende: I første halvår af 2017 omsatte Rambøll for knap 600 mio. kr. på amerikanske projekter. I første halvår i år var omsætningen knap 740 mio. kr - svarende til 13 procent af den samlede omsætning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Stort opkøb i USA skal redde Rambølls vækst

OBG blev ligesom Rambøll etableret i 1945 - den gang under navnet O’Brien & Gere. Den er specialiseret i vand, energi, miljø og avanceret produktion. Og som Jens-Peter Saul fortalte leverer den ydelser til hele projektforløbet fra start til slut.

Virksomheden er ejet af medarbejderne, og er vokset en del de senere år. I 2017 fortalte virksomhedens administrerende direktør således til mediet Syracuse.com, at de havde købt tre virksomheder med 160 medarbejdere over de seneste to år.

Vil ansætte op mod 2.000 mand

Med købet af OBG kommer Rambøll op på omkring 2.000 medarbejder fordelt ud over Syd- og Nordamerika. De skal nu samles i en ny forretningsenhed under ledelse af OBGs nuværende administrerende direktør Jim Fox. Ambitionen er, at forretningsenheden skal fordoble medarbejderantallet i løbet af de kommende fire-fem år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Giganthandel vil skubbe Sweco af tronen som Nordens største rådgiver

Samlet bringer købet Rambølls medarbejderantal op på 15.000 og omsætningen op på 12,7 milliarder kroner.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger