Raketmadsens Støttegruppe er nedlagt

Lejemålet af RML's hangar på Refshaleøen er stadig ikke opsagt. Illustration: Hanne Kokkegård

Det tog cirka et kvarter at holde ekstraordinær generalforsamling tirsdag aften i Raketmadsens Støttegruppe.

Der var to punkter på dagsordenen: nedlæggelse af støttegruppen og beslutning om, hvordan pengekassens indhold på cirka 5.000 kroner skulle anvendes.

Der var fuld enighed omkring beslutningen om lukning af støttegruppen som følge af ubådssagen med Peter Madsen.

De resterende penge donorer man til den dræbte svenske journalist Kim Walls mindefond. Støttegruppen har på forhånd har været i kontakt med mindefonden, der skriftligt har bekræftet, at den gerne vil modtage pengene, fortæller foreningens likvidator, Frederik Just, til Ingeniøren:

»Det betyder meget for os. Det er i dyb respekt for Kim Wall og Kim Walls familie. Det er jo fuldstændig forfærdeligt, hvad der er sket,« siger Frederik Just.

Generalforsamlingen var den anden ekstraordinære generalforsamling, og ifølge vedtægterne er lukningen nu endegyldig med virkning fra i dag. Generalforsamlingen foregik som telefonmøde, og i den nærmeste fremtid bliver papirerne underskrevet.

Flight director: Trist, men forståeligt

Gennem tiden har støttegruppen via kontingenter og forskellige aktiviteter indsamlet omkring 300.000 kroner til Raketmadsens Rumlaboratorium.

Læs også: Raketmadsens Støtteforening vil opløse sig selv: Drømmen er bristet

RML’s flight director, Christoffer Meyer, meddelte tilbage i august støtteforeningen, at det set med hans øjne ikke længere gav mening, at foreningen opkrævede kontingent af medlemmerne. Alligevel er dagen i dag en skilledag.

»Jeg synes faktisk, at det er trist, at det endte med at være udfaldet og konsekvensen. Men jeg kan godt forstå bestyrelsen i RMSG. Der er ikke nogen, der har lyst til at blive associeret med RML og Peter Madsen. Lige såvel som de sponsorer, der var i RML, heller ikke ønsker at blive associeret med Peter Madsen. Det har jeg fuld forståelse for,« siger Christoffer Meyer til Ingeniøren.

»Personligt er jeg utrolig taknemmelig for de medlemmer i støttegruppen, der har støttet op omkring RML i en del år. Jeg synes, at det er meget prisværdigt, at folk har betalt deres private penge til RML og støttet de aktiviteter, vi har lavet der,« siger han.

Han håber, at folk i støttegruppen i fremtiden vil finde andre rumfartsaktiviteter at støtte.

Investorer er stadig ved at danne sig et overblik

I RML er tingene umiddelbart uforandret, og har været det gennem en længere periode.

Læs også: Enighed på ekstraordinær generalforsamling: Nedlæggelsen af Raketmadsens Støttegruppe er i gang

De to investorer er stadig i gang med at danne sig et overblik over økonomien i anpartsselskabet og har ikke truffet beslutning om at lukke RML endnu, ligesom lejemålet på Refshaleøen heller ikke er opsagt endnu.

»Jeg tror, det hænger sammen med, at de gerne vil rydde helt op, for der dukker stadig kreditorer op, og økonomien har vist sig at være mere indviklet, end oprindeligt antaget,« siger Christoffer Meyer.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tak til den afgående bestyrelse, for et godt og sobert stykke arbejde med at få lukket støtte gruppen ned. Tak til den tidligere bestyrelse for en sjov og indholdsrig periode, samt mange gode oplevelser. Tak til vores mange trofaste medlemmer , uden jeres støtte havde vi ikke kunne gøre alt det vi gjorde. Tak til alle de mange frivillige der der altid stillede op når vi ringede og bad hjælp, til bevogtning, transport, streaming og alle de hundredvis af andre opgaver der opstod.

TAK

  • 9
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten