Raketdrengene: Vi har tossede planer - men de er hemmelige

Hvis du gik glip af Copenhagen Suborbitals' præsentation af data og resultater fra raketopsendelsen 3. juni, kan du se hele herligheden i videoen herunder.

Det er støtteforeningen Copenhagen Suborbitals Support, der står for missionsdebriefingen, der blev holdt på Tycho Brahe Planetariet tirsdag aften, og det er også dem, der har optaget videoen, der kan ses på foreningens hjemmeside.

Ved arrangementet fortalte CS-holdet om opsendelsen og svarede på spørgsmål fra de næsten 200 tilhører samt dem, der fulgte med på livebloggen.

Næsten 200 var mødt op til arrangementet. (Foto: CSS) Illustration: CSS

Blandt andet forsikrede de, at raketten ville være landet inden for det tildelte område, også selv om de ikke havde slukket for motoren. Slukningen resulterede i, at den styrtede i havet godt syv km fra opsendelsesplatformen.

Hemmelige fremtidsplaner

Herudover satte Kristian von Bengtsson og Peter Madsen fokus på fremtiden.

»Herfra kører toget rigtig rigtig stærkt, og vi har nu nogenlunde styr på, hvor vi skal hen,« sagde Kristian von Bengtsson.

Men han understregede, at det er vigtigt, at CS ikke kommer ind på en snæver bane med at svejse, men også får eksperimenteret:

»I vil opleve, at der det næste år vil komme nogle tiltag, som I tænker er tossede, men vi lærer af det, og det er derfor vigtigt for os, at vi fortsætter med at være tossede. I tænkte nok også, at dette med raketten var tosset, første gang I hørte om det. Så I må bære over med os, når I i den kommende periode finder ud af, hvad der vil ske - vi vil ikke afsløre noget om, hvad det er, men det bliver rigtig spændende.«

Peter Madsen takkede alle for at være kommet og sluttede med at understrege:

»Nu har I hørt om al teknikken, men vores projekt handler ikke først og fremmest om maskiner, men om mennesker og drømme.«

Watch live streaming video from csscph at livestream.com

Dokumentation

Se mere og meld dig ind i støtteforeningen CSS her
Se flere data hos CS

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg tvivler stærkt på at CS nogensinde vil benytte sig af forsøgsdyr af nogen art. For det første er der ingen grund til det, de ting vi er interessede i at vide på forhånd om påvirkningen ombord kan nemmere måles elektronisk end på en abe. For det andet kan den slags give enormt dårlig PR hvis det falder dyrevelfærdsorganisationer for brystet.

 • 0
 • 0

Jeg tvivler stærkt på at CS nogensinde vil benytte sig af forsøgsdyr af nogen art. For det første er der ingen grund til det, de ting vi er interessede i at vide på forhånd om påvirkningen ombord kan nemmere måles elektronisk end på en abe. For det andet kan den slags give enormt dårlig PR hvis det falder dyrevelfærdsorganisationer for brystet.

Nå nej, det kan vi jo ikke ha'. Måske skulle CS låne Overingeniør Pedersen i stedet. Han skulle jo gerne have noget at brokke sig over ;-)

 • 0
 • 0

Måske skulle CS låne Overingeniør Pedersen i stedet. Han skulle jo gerne have noget at brokke sig over ;-)

Uha nej den slags kan vi heller ikke gøre for hvem skal så brokke sig i vores smukke medies spalter. Så hellere en KK tilhænger. Dem er der jo nok af! :o)

. o O ( overvejer seriøst at løbe i dækning )

 • 0
 • 0

Det var en rigtig spændende aften, og det var som altid spændende at snakke med nogle flere af vores mange medlemmer.

Det med livestream var lidt en øvelsesrunde, og vi har da også en del at gøre bedre. Fx vil vi gerne have bedre lyd og finde en løsning så vi kan få lidt mere lys på folk uden at det bliver umuligt at læse præsentationen. Vores streaming-løsning har også nogle muligheder for at smide præsentationen ind digitalt, men det er heller ikke helt ukompliceret. Målet er at vi har 100% styr på det inden næste opsendelse.

Mange hilsner

Martin Højriis Kristensen Kassemester i CSS

 • 0
 • 0

Det er godt nok meget energikrævende, men en lille cubesat på 1 kg må kunne lade sig gøre.

1/50 af 200kg (kapsel med Peter) er lig med 4 små cubesat's. Det ville være endnu bedre.

Iøvrigt kunne det være sjovt hvis man ville gøre det muligt for studerende/radioamatører/private på jorden at kontakte satellitten. Evt. kunne satellitten spille et lille stykke musik/jingle samt kunne modtage et signal (musik/jingle) som den så igen videreudsender. Noget simpelt men genkendeligt for dem på jorden som synes det er sjovt at være med.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten