Radikale: Elbiler skal have grøn nummerplade
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Radikale: Elbiler skal have grøn nummerplade

Hvis der skal flere elbiler på de danske veje, skal de have starthjælp. Det siger miljø- og klimaminister Rasmus Helveg Pedersen.

Derfor vil Radikale Venstre have gjort det lovligt for elbiler at køre i busbanerne og parkere gratis de steder, hvor det i dag koster penge:

»Det er alt sammen lidt sukker på skeen, som skal gøre det mere attraktivt at købe elbil,« siger han til dr.dk

Ministeren sammenligner med Oslo, hvor blandt andet lovlig kørsel i busbanerne har fremmet udbredelsen af elbiler, så der ved årsskiftet var indregistreret 38.000 elbiler i Norge mod bare 2.919 i Danmark.

Læs også: Transportingeniører vil have smartere afgifter og mere støtte til busser og tog

I Norge er elbiler endnu billigere end i Danmark, da de foruden fritagelse for registreringsafgift også er fritaget for moms.

Den danske regering vil, hvis de vinder valget på torsdag, forlænge afgiftsfritagelsen i Danmark, så den løber til udgangen af 2016. Men der er ingen planer om at fritage elbiler for moms.

Ud over kørsel i busbaner og gratis parkering vil ministeren gøre det nemmere at oplade elbiler. Derfor skal der ved alle nybyggerier installeres mulighed for opladning af elbiler:

»Det skal være en del af bygningsreglementet. Det koster ikke det store,« siger han.

Læs også: Norge vil droppe fordele for elbiler

Ministeren håber, at det nye initiativ over en årrække vil tidoble antallet af elbiler på de danske veje.

For at kunne genkende elbilerne i bybilledet, så skal de udstyres med en særlig grøn nummerplade.

Hvorfor skal elbiler have lov til at genere den offentlige transport og hvorfor skal de parkere gratis, det er sgu os andre der betaler gildet.

  • 15
  • 33

Hvorfor skal elbiler have lov til at genere den offentlige transport

Rent faktisk er busbanerne underudnyttet. Det gavner alle hvis der flyttes nogle biler fra de øvrige vejbaner ind i busbanerne. Så er det lidt underordnet om det er taxaer, elbiler eller en helt tredie gruppe der får lov til at køre der.

Bare synd at de øvrige billister bliver så grønne af misundelse, at de helt glemmer at tænke på at de også selv kommer hurtigere frem.

  • 40
  • 7