Rådgiverne sendt til tops

De store rådgivere forbedrer deres image i forhold til resten af ingeniørbranchen. De uddannede ingeniører har på den samlede imageliste placeret Cowi og Rambøll på 2. og 3. pladsen efter den evige 1'er, Novo Nordisk. Sidste år lå de som nummer 5 og 6.

Der er fremgang på stort set alle parametre for begge virksomheder, men især Cowi er avanceret på 'Kommunikation og synlighed'. Og det er resultatet af en bevidst satsning. Op mod COP 15 intensiverede Cowi informationsindsatsen, og efterfølgende har de holdt fast i satsningen. Det kvitterer ingeniørerne nu for.

En anden årsag til rådgivernes optur er, at de som en af de få brancher har klaret sig relativt godt gennem finanskrisen. Både Cowi og Rambøll sendte flotte årsregnskaber ud i den periode, hvor ingeniører og ingeniørstuderende blev spurgt om deres holdning til virksomhederne, og de har tilsyneladende bidt mærke i de sorte tal med mange nuller efter. Hos de studerende er Rambøll i top på branchelisten, men de unge har også et godt øje til Cowi og Grontmij Carl Bro, der scorer højest på vurderingen af samtlige parametre. Men kendskabet til virksomheden, der skiftede navn i 2006, trækker deres image blandt studerende ned på en 3. plads.

Et fald på 22 pladser

Den rådgiver, der har udviklet sig dårligst, er EKJ Rådgivende Ingeniører. Virksomheden er faldet tilbage i forhold til sidste år og indtager nu sidstepladsen i branchedysten efter ISC Rådgivende Ingeniører og Atkins.

På den samlede imageliste bliver det til et fald på 22 pladser i forhold til 2009. EKJ Rådgivende Ingeniører halverede overskuddet i 2008-2009, men har stadig en fornuftig overskudsgrad på 4,11, så hvad de negative karakterer skyldes, er svært at sige.