Rådgiverne rykker

Det var sjovt at være rådgivende ingeniør i 2006, og det var endnu sjovere i 2007. Den optur, som for alvor begyndte i 2006, nøjedes nemlig ikke bare med at fortsætte i 2007, den blev endnu mere markant. Det har smittet af på opfattelsen af de rådgivende ingeniørfirmaer som arbejdsplads, for stort set alle rådgiverfirmaerne i Profilanalysen har oplevet mere eller mindre markant fremgang i forhold til sidste år.

»I 2007 har vores medlemmer oplevet en vækst på mere end 10 procent i antal ansatte, og deres omsætning i Danmark har været i tilsvarende vækst. Det er helt vildt,« siger markedschef i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Henrik Garver.

Rambøll topper

Førstepladsen i de rådgivende ingeniørers interne branchedyst indtages af Rambøll, og et område, hvor Rambøll virkelig har oplevet fremgang, er opfattelsen af virksomhedens evne til at være innovativ. Det overrasker ikke koncerndirektør, Søren Holm Johansen.

»Vi har arbejdet meget målrettet med innovation i Danmark. Vi fik blandt andet en tredjeplads i Innovation Cup inden for telekom og klarede os godt på de to øvrige områder, vi deltog i. Så det er glædeligt, at andre også er enige med os i, at det er et område, hvor vi gør det godt,« siger han.

I toppen finder vi også Cowi og Grontmij Carl Bro. Første- og andenpladserne i samtlige kategorier i den interne branchedyst indtages af Rambøll og Cowi, mens de øvrige rådgivere slås om resterne.

I den anden ende af skalaen finder vi Leif Hansen rådgivende ingeniører, der kan konstatere, at selskabet rydder bordet som den dårligst vurderede på de enkelte parametre bort set fra 'lønforhold' og 'kommunikation'. Også ISC Rådgivende Ingeniører og Moe & Brødsgaard må sande, at ingeniørerne ikke tildeler dem store evner som arbejdsplads.

Orbicon går frem

En lille ingeniørdarling er Orbicon, og selv om der stadig er et stykke til toppen for virksomheden med den grønne profil, er den gået markant frem siden sidste år.

»Det har vi jo prøvet før for to år siden, men vi kan da kun glæde os over, at vi er på vej opad igen. Vi har taget en stor tur rundt i manegen, men nu er folk ved at finde ud af, hvem Orbicon er,« siger adm. direktør Jesper Nybo Andersen.

Forklaringen på den mellemliggende nedtur skal dels findes i, at virksomheden skiftede navn fra Hedeselskabet Miljø & Energi til Orbicon og dels i, at strukturreformens turbulens gav efterdønninger hos Orbicon.

Mangel på hænder

Mens en række af rådgiverne altså kan glæde sig over deres nypolerede image, drypper der alligevel en dråbe malurt i bægeret.

»Hvis der ellers var folk til rådighed, kunne vi godt øge vores medarbejderstab med 10 procent. Vi er i så markant bekneb, at vi også kigger i udlandet,« lyder meldingen fra Jesper Nybo Andersen

Den klagesang stemmer Rambøll-direktør Søren Holm Johansen gerne med i.

»Vi er plaget af problemer med at få tilstrækkeligt med kvalificerede medarbejdere til mange af vores opgaver, og en række af vores afdelinger er voldsomt plagede af mangel på ressourcer. Vi forsøger at hente folk fra blandt andet Sverige, men de har også meget travlt derovre,« siger han.