Rådgivende ingeniørfirmaer halverer investering i innovation
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rådgivende ingeniørfirmaer halverer investering i innovation

Den økonomiske krise har betydet, at den rådgivende ingeniørbranche har halveret sine investeringer i forskning og udvikling i 2010 sammenlignet med 2009, viser en ny rapport fra FRI. Niveauet er nu under EU's anbefalinger. Adm. direktør Henrik Garver, Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), frygter, at branchen på længere sigt kan blive reduceret til underleverandør til store globale konkurrenter.

»Det er et dramatisk fald, som kan få ganske alvorlige konsekvenser, fordi det handler om en branche, som netop lever af ny viden og innovation,« forklarer han i dag til Børsen.

Efteruddannelsen er faldet med 15 procent, men det er vigtigt at bevare innovation og efteruddannelse, hvis de danske firmaer skal fastholde en stærk position på det danske marked, mener FRI's formand, Peter Hostrup-Rasmussen, der også er Regional Vice President for Cowi.

»At investeringerne i innovation og efteruddannelse er faldet så markant, er rigtig skidt for vores konkurrenceevne. Vi må bare håbe på, at overskudsgraden i branchen vil stige i indeværende år, fordi den så vil få investeringslysten i innovation til at stige. Men jeg tør slet ikke sige, om det vil gå sådan,« fortæller Peter Hostrup-Rasmussen til Børsen.

Den danske rådgivende ingeniørbranche har en årlig omsætning på 11,2 mia. kr. med en eksportandel på 20 procent.

Læs hele artiklen i *Børsen *d. 6. sep., s. 18.