Rådgivere og entreprenører stadigt mindre populære hos ingeniørerne
Kunne du tænke dig et job i en branche, hvor virksomhederne på mange måder repræsenterer indbegrebet af en klassisk ingeniørvirksomhed? Hvor du kan få lov at bruge dine ingeniørfærdigheder i praksis på et bredt udvalg af projekter herhjemme og internationalt, og som er præget af gode løn- og barselsvilkår. Og ikke mindst en branche, der har de ingeniørmæssige fingre dybt nede i samfundsrelevante dagsordener som eksempelvis den grønne omstilling?
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
Profilanalysen 2023
Rekruttering29. marts
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Når man nu har arbejdet både hos og sammen med flere af de rådgivende ingeniører er det ikke overraskende. I forvejen er der masser af arbejde til alle ingeniører, så konkurrencen om os er stor.
Men stigende fokus på faktureringsprocenter, mindre fokus på fagligheden og tid til den ”bedste” løsning, ikke den der giver mest omsætning til firmaet, er mig bekendt en større udfordring. Derudover skæres der konstant i administrative ressources så den ”dyre” ingeniørtid spildes på papirnusseri, der kunne klares bedre og billigere af en sekretær eller assistent.
Det er der ikke mange ingeniører, mig selv inkluderet, der tænder på. Derudover er det ikke nogen hemmelighed at rådgiverne ikke er kendt for store lønninger, men det kan de fleste leve med hvis ellers man har gode kolleger, faglige udfordringer og udvikling.
Så længe de adspurgte firmaer tror det handler om historiefortælling og markedsføring bliver det ikke bedre. Der skal kigges indenad, man kunne jo starte med at spørge de medarbejdere der forlader rådgiverne hvorfor de smutter ?
/Jakob