Rådgivere og entreprenører stadigt mindre populære hos ingeniørerne

Plus5. juli 2022 kl. 10:161
Byggeriet lever skjult illustration
Illustration: Simon Väth.
Ingeniørvirksomhederne i byggebranchen falder støt ned ad listen i Ingeniørens Profilanalyse, selvom der knap findes et mere klassisk ingeniørområde. En rådgiver mener, at ovenstående citat kendetegner branchen, og flere fra branchen bekræfter det ved ikke at ville udtale sig.
Artiklen er ældre end 30 dage

Kunne du tænke dig et job i en branche, hvor virksomhederne på mange måder repræsenterer indbegrebet af en klassisk ingeniørvirksomhed? Hvor du kan få lov at bruge dine ingeniørfærdigheder i praksis på et bredt udvalg af projekter herhjemme og internationalt, og som er præget af gode løn- og barselsvilkår. Og ikke mindst en branche, der har de ingeniørmæssige fingre dybt nede i samfundsrelevante dagsordener som eksempelvis den grønne omstilling?

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
5. juli 2022 kl. 11:35

Når man nu har arbejdet både hos og sammen med flere af de rådgivende ingeniører er det ikke overraskende. I forvejen er der masser af arbejde til alle ingeniører, så konkurrencen om os er stor.

Men stigende fokus på faktureringsprocenter, mindre fokus på fagligheden og tid til den ”bedste” løsning, ikke den der giver mest omsætning til firmaet, er mig bekendt en større udfordring. Derudover skæres der konstant i administrative ressources så den ”dyre” ingeniørtid spildes på papirnusseri, der kunne klares bedre og billigere af en sekretær eller assistent.

Det er der ikke mange ingeniører, mig selv inkluderet, der tænder på. Derudover er det ikke nogen hemmelighed at rådgiverne ikke er kendt for store lønninger, men det kan de fleste leve med hvis ellers man har gode kolleger, faglige udfordringer og udvikling.

Så længe de adspurgte firmaer tror det handler om historiefortælling og markedsføring bliver det ikke bedre. Der skal kigges indenad, man kunne jo starte med at spørge de medarbejdere der forlader rådgiverne hvorfor de smutter ?

/Jakob