Q&A: På tide vi skiller fup fra fakta i stamcelle-behandlingen

2. oktober 2012 kl. 15:091
Medierne har i mange år tegnet et billede af stamceller som mirakelkur mod alt. Stamcelleforsker Agnete Kirkeby giver i sine svar til læserne et mere realistisk billede af, hvad stamceller rent faktisk kan bruges til.
Artiklen er ældre end 30 dage

Forældre drager mod Asien eller Østeuropa med deres syge børn i håb om at finde en kur i stamcellebehandlinger. Imens bringer medierne ugentligt historier om nye forskningsgennembrud. Men kvaksalverne stortrives og selvom forskningen har store potentialer, så er myterne om stamceller mange.

Stamcelleforsker og ph.d Agnete Kirkeby fra Wallenberg Neuroscience Center på Lunds Universitet forsker i embryonale stamceller og arbejder mod en behandling af Parkinsons.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her på Ingeniøren svarer hun på spørgsmål fra læserne tirsdag 2. oktober mellem klokken 14 og 15. Det er nu muligt at stille sine spørgsmål herunder.

Læs også: Stamcelle-kvaksalvere myldrer frem i Kina trods forbud

Læs også: Stamcelleforskere advarer mod 'vanvittige' kvaksalvere

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. oktober 2012 kl. 12:04

Hej

Findes der mulighed for at anvende stamceller til behandling af Myelamatose og eller Amyloidose. Det er begge lidelser i knoglemarven idag bruges patientens egne staceller i behandlingen men ikke altid med held.