Pumper kører på højtryk i Vesthimmerland: Fjerner 210 kubikmeter vand i timen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Pumper kører på højtryk i Vesthimmerland: Fjerner 210 kubikmeter vand i timen

Løgstør havn er blandt de steder i Limfjorden, der er sårbare over for den høje vandstand, der ofte opstår i fjorden ved storm. Her en beregning af maksimale vanddybder for en 1000-års-hændelse. Illustration: Vesthimmerland Kommune / Kort- og Matrikelstyrelsen

Forhøjet vandstand fanger regnvandet fra de seneste dages uvejr bag Vesthimmerlands vandsikringer. Stormen har fået vandstanden i Limfjorden til at stige, og derfor kan regnen, som stormen bragte med ikke løbe ud i fjorden.

Beredskaberne i området er derfor ved at pumpe vandet tilbage i fjorden med pumper, der kan tage 210 kubikmeter i timen.

Og den kapacitet er der brug for. Der ligger nemlig mange liter regnvand indkapslet bag højvandsikringen, fortæller Anders Hansen, driftsassistent i Vesthimmerlands Kommune.

Læs også: Syv desperate Limfjords-borgmestre: Minister sylter stormflodssikring

»I morgen (torsdag, red.) ved to-tiden, vil vandstandsniveauet igen være højest inde på regnvandssiden. Så vil vandet begynde at løbe ud i Limfjorden igen,« fortæller han til Ingeniøren.

Problemet opstår, når vandstanden i fjorden er omkring en meter over dagligt vande samtidig med, at det regner kraftigt, hvilket kan ske under voldsomt uvejr. Så vil vandspejlet i fjorden være højere end regnvandspejlet, og regnvandet bliver fanget bag sikringen.

Læs også: Betonmur holdt rekordhøj vandstand ude af Lemvig

Både havnen i Løgstør og i Aggersund har været udsat for ophobet regnvand. Ifølge Anders Hansen vil problemet være løst i morgen middag.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten