Pulveralarm: Amerikanerne har (igen) udsendt aktiv miltbrand

Onsdag kom det frem, at 22 ansatte på en amerikansk militærbase i Sydkorea måske har været i fare, efter at et militærlaboratorium i staten Utah ved en fejl har fået sendt aktiv miltbrand af sted til forskningsformål

De, der har håndteret bakterierne undervejs og troede, at de var blevet inaktiveret, har derfor modtaget behandling for en sikkerheds skyld, skriver CNN.

Ud over militærbasen har laboratorier i ni stater i USA fået tilsendt aktive sporer via FedEx, og eftersom de har troet, at bakterierne var inaktiveret, har sikkerheden ikke været lige så højt prioriteret som ellers. Derfor har også fire laboratorieansatte modtaget forebyggende behandling.

U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er gået ind i sagen for at finde ud af, hvad der er gået galt, og faktisk er det under et år siden, der sidst var bøvl med håndteringen af miltbrand.

Læs også: Topsikret laboratorium spredte dødsensfarlig virus

Den gang var det CDC selv, der bragte 75 laboratoriefolk i fare, da sikkerhedsprocedurerne ikke var blevet overholdt, og aktive miltbrandsporer ligeledes var blevet sendt ud af det ellers topsikrede statslige laboratorium.

Disse prøver blev sendt rundt mellem tre forskellige CDC-laboratorier, hvor forskerne troede, at der var tale om harmløse bakterier og derfor ikke havde iført sig de fornødne dragter. Her blev også hurtigt givet behandling i form af antibiotika, og ingen blev syge.

I begge tilfælde er laboratorierne og forsendelserne hurtigt blevet lukket af og indstillet, hvilket også var tilfældet i juli 2014, da CDC ved en fejl fik sendt den meget farlige fugleinfluenza H5N1 af sted til forskere.

De troede, at de havde sendt den knap så farlige H9N2-influenza af sted, men igen har en række sikkerhedsprocedurer ikke været overholdt, og prøverne indeholdt altså også H5N1.

Heller ikke her blev nogen syge, men sikkerhedsprocedurerne blev strammet op. Blandt andet skal der altid være to mennesker til stede i laboratorierne, når aktive bakterier bliver håndteret og sendt ud.

Emner : Sygdomme
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

... alle medier bringer blot høfligt nyheden videre i den form som det amerikanske militær leverede den i. Ingen opfølgende spørgsmål, fx til hvorfor United States Forces Korea leger med anthrax på Osan Air Base i Sydkorea. Men stedet er da velegnet til eksperimenter, da det ligger meget langt fra USA. At det kun ligger 65 kilometer fra et andet lands hovedstad, er en helt anden sag. Sydkoreas egne soldater er ikke vaccinerede, men det er mange af USAs egne soldater, så hvad kan dog gå galt. Til gengæld ville samtlige medier have kørt Breaking News i fuld paniktilstand, hvis en tilsvarende fortælling slap ud om stort set ethvert andet land.

  • 3
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten