Produktprisen: Biogasols biomasseanlæg er state of the art
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Produktprisen: Biogasols biomasseanlæg er state of the art

Med effektiv processtyring og blanding af materialerne, er det muligt at hente mest mulig sukkerstof ud af biomassen før den går videre til produktion af bioethanol. Sådan et system har Biogasol udviklet på basis af målrettet forskning fra DTU.

»Praktisk taget ingen andre i verden er i stand til at opnå så høje udbytter i industriel skala,« fortæller Rune Skovgaard-Petersen, der teknisk direktør hos Biogasol.

Anlægget har fået navnet Carbofra 400 og hos Biogasol håber man, at det nye anlæg kan få den industri, der vil udnytte restprodukter fra land- og skovbrug, til at udnytte ressourcerne optimalt, når der skal fremstilles bioethanol eller biomaterialer.

Anlægget er modulopbygget, så det kan samles, testes og derefter skilles ad og pakkes ned i containere, før det sendes til kunden.

Carbofrac-anlægget er opbygget i et modulært system, så det er muligt at samle, teste og afsende det i moduler, der skal kunne være i en container.

Carbofrac er fleksibelt med hensyn til typen af biomasse. Det kan for eksempel være hvedehalm, forskellige træsorter, hvedeklid, majshalm eller sukkerrørs-bagasse.

Rune Skovgaard-Petersen forudser, at biomasse i fremtiden vil spille en væsentlig rolle for transportbrændstoffer, kemikalier og materialer. Han mener, at det medfører mange fordele, blandt andet miljømæssig bæredygtighed, fordelagtig økonomi og uafhængighed af olie. 


I motivationen for bæredygtighedsprisen er dommerne ikke i tvivl: Med Carbofrac har Biogasol formået at opbygge et ‘state of the art’-anlæg.

Kommentarer (0)