Produktprisen: 3D-printer med unik teknologi

Det er ikke hver dag, at en helt ny teknologi til 3D-print ser dagens lys. Men i en baggård på Nørrebro i København har to tidligere studerende fra DTU på få år opbygget en global virksomhed med det mål at udvikle og sælge deres 3D-printer kaldet Blueprinter.

Det specielle ved den nye printerteknologi er det termiske printerhoved, der består af en lag række af modstande. Ved individuelt at varme modstandene op, er det muligt at smelte et tyndt lag polymer-pulver, lige nøjagtigt dér hvor man vil. For hvert lag, der lægges på og opvarmes, vokser figuren ud af pulveret.

Blueprinter set forfra. Under låget gemmer der sig et rum på 160x200x140 mm, hvor der kan printes 3D-modeller med en lagtykkelse på ned til 0,1 mm. Printhastigheden er 5 mm pr. time. Illustration: Blueprnter

Kunderne til 3D-printere fra Blueprinter er virksomheder, der producerer fysiske produkter, samt arkitekter og uddannelsesinstitutioner. Alene i Danmark vurderes det, at cirka 3.000 virksomheder allerede i dag bruger 3D-printede emner.

Hos Blueprinter forventer man, at potentialet for den nye printer er meget stort. Allerede i 2013 vil 90 procent af omsætningen ligge uden for Danmark, og det tal forventes at stige til 95 procent. Inden for de næste 24 måneder satser Blueprinter på at sælge til op mod 100 lande og som minimum have afdelingskontorer i USA og Asien.

Dommerpanelet har da også været imponeret over, hvor langt Blueprinter er nået på relativ kort tid: 'Blueprinter er en klassisk iværksættervirksomhed, der for beskedne midler har formået at udvikle og patentere en helt ny teknologi til 3D-print, der kan tage kampen op mod de bedste'.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Kræver det ikke et produkt for at vinde en produktpris? Så vidt jeg ved, har Blueprinter endnu ikke lanceret deres produkt...

Deres hjemmeside siger intet om, hvor man kan erhverve sig deres produkt og søgning på internettet finder umiddelbart ingen anmeldelser af deres produkt. Det tætteste på et produkt, jeg har kunnet finde, er referencer til at man kan placere en "pre-order" på deres hjemmeside (hvilket jeg dog ikke har kunnet finde mere information omkring).

Ovenstående taget i betragtning, er det forholdsvis nemt at leve op til en udtalelse som "Allerede i 2013 vil 90 procent af omsætningen ligge uden for Danmark, og det tal forventes at stige til 95 procent." - 90% af DKK 0,- er som bekendt stadig DKK 0,-.

Den næste udtalelse - "Inden for de næste 24 måneder satser Blueprinter på at sælge til op mod 100 lande og som minimum have afdelingskontorer i USA og Asien." - bliver nok en anelse sværere at leve op til.

  • 1
  • 0

Hej Henrik Brix Andersen, jeg ser desværre først din kommentar nu, så jeg må beklage det sene svar. Og jeg må give dig ret i, at det ikke er let at se på vores hjemmeside, hvor man kan købe vores printer. Så det kan vi gøre bedre. Der er dog en række kontaktpersoner på vores hjemmeside - både med e-mail og telefonumre, som man altid er velkommen til at kontakte. Konkret skal du kontakte vores forhandler i Danmark, 3D Print Nordic. Tag fat i William Dræger, wd@3dprint-nordic.com. Og du er også altid velkommen til at ringe til mig, Niels Appel, 4035 1048.

Og der findes bestemt et produkt. Et produkt som er solgt i Danmark, England, Italien, Spanien, Grækenland, Holland/Belgien, Israel, Rusland, Finland - samt en række andre lande, som vi har valgt ikke at være aktive i endnu, da vi ikke kan umiddelbart kan servicere disse lande fra Danmark (bla. USA og Asien)

MVH Niels Appel CEO Blueprinter

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten