Produktprisen 2013: Hold tyven ude med ny vindueslås

Efter fire indbrud på otte år blev det for meget for opfinder Terkel Lind. Sammen med Klaus Vestergaard, der tidligere har arbejdet i politiet, gik han i gang med at finde en løsning på de mange indbrud, hvor tyven har fået adgang gennem et vindue.

Den nye vindueslås gennemborer vinduesrammen og udnytter på den måde styrken i vinduets eksisterende materiale. Illustration: Lindrucker

Resultatet er blevet en ny type vindueslås, som har en montering, der går gennem vinduesrammen og udnytter styrken i vinduets eksisterende materiale.

Udviklingen har taget halvandet år, og i den tid er der blevet hentet hjælp og inspiration fra både Teknologisk Institut, arkitekter, politi, forsikringsselskaber og ikke mindst indbrudstyve.

Læs også: Indbrudstyven på overarbejde

En talkode sikrer, at det er muligt at få vinduet op uden brug af nøgler. Illustration: Lindrucker

Det færdige produkt, der kom i handlen i 2013, er i stand til at modstå 20 minutters indbrudforsøg med koben, skruetrækker, jernrør, stiksav eller hammer. Det har også bestået den europæiske normtest EN1627, klasse 3, som den eneste lås i verden.

En refleksstribe på selve vindueslåsen gør, at indbrudstyvene på forhånd kan afgøre, om det er værd at bruge tid på at bryde et vindue. På indersiden sidder en talkode, som gør, at man bare skal indtaste en kode for at få vinduet op indefra.

Vindueslåsen er en del af virksomheden Lindruckers sortiment inden for ‘Safe Home Solutions’ og udbydes nu i et samarbejde med nogle af landets største forsikringsselskaber.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Super med innovation, og godt med sikre løsning er til gamle vinduer, men prisen...

Prisen for en lås på et dobbeltvindue som illustreret er 1300,- kr. http://www.lindrucker.dk/

De fleste har mere end ét vindue, så det kan nemt blive 10.000 kr. Det forekommer mig i sig selv at være lidt for langt over min selvrisiko på indboforsikringen.

 • 4
 • 0

Jeg bor i en lejlighed i stuen. Mit forsikringsselskab ville helt klart give mig en reduktion i præmien for at have sådan en anordning på lejlighedens 3 vinduer. Og det sparer mig for en masse bøvl / oprydning efter indbruddet har fundet sted. Ikke alt kan gøres op i penge.

 • 5
 • 0

Selvfølgelig kan tyven stadig smadre glasset... Men vinduet kan jo ikke åbnes alligevel. Så det bliver temmelig besværligt at få vinduet op pga. kodelåsen - Så han skal forsøge at kravle ind igennem et smadret vindue... Det kunne hurtigt komme til at efterlade DNA i form af blod...

 • 4
 • 0

Vi kan sikre os nok så meget men hvad hjælper det når politiet INTET gør ved indbrudstyve. Jeg havde indbrud igen så sent som i går. Politiets svar : "Det har vi ikke resourcer til". Måske skulle man ændre signalet fra politiets side og i det mindste bare lade som om, at indbrud stadig er strafbart i Danmark.

 • 7
 • 0

"Brandredningsåbninger SKAL kunne åbnes indefra", af alle og på alle tidspunkter - og det gælder også børn og diverse uindbudne gæster, så "Brandredningsåbninger BØR kunne åbnes indefra" går desværre ikke.

 • 3
 • 0

Det larmer og chancen for at komme til skade eller blive opdaget er væsentligt større.

Jeg har haft indbrud to gange, og begge gange ved knust vindue. Den ene gang onsdag kl 9 og den anden lørdag kl 10. Jeg bor i et tæt villakvarter.

Det eneste fristende jeg kan se ved denne låseanordning er refleksmærkerne, som advare "kendere".

Men 1300 pr stk?

Den ene partner i produktet er iøvrigt politibetjent fra Bellahøj, hvor jeg også bor. En konspirationsteori? ;-)

 • 0
 • 0

De tager ikke engang fingeraftryk, og man får et brev ind 14 dage efter hvor der står at sagen er henlagt. Hvorfor også bruge skattepenge på det, vi betaler jo minimum 2000 kr i indboforsikring (ironi indbygget)

Nogle brød ind hos mig i dagtimerne og stjal selvfølgelig fladskærmen og et digitalkamera, men havde ikke gennemrodet. Det værste var at de havde taget min totalt tamme undulat med bur og det hele, det er virkeligt lavt.

 • 1
 • 0

Bygningsreglementet (BR10) skriver kun om døre som brandredningsåbninger, der SKAL kunne åbnes inderfra uden brug af nøgle eller værktøj, men ikke noget om at vinder ikke må aflåses! I "Brandsikring af Småhuse" (udgivet af DBI), står der dog at vinduer der anvendes som brandredningsåbninger, BØR kunne åbnes uden brug af nøgler eller værktøj. Jeg er dog enig i, at det bør være SKAL til begge typer, og at det burde være beskrevet i bygningsreglementet, selv om det strider mod de kriminalpræventive råd, med aflåsning af døre med nøgle inderfra.

 • 1
 • 0

Først og fremmest tak for alle kommentarerne og den energi I har lagt i at dele jeres observationer. I det nedenstående, vil jeg kommentere de mest generelle problemstillinger der er rejst i relation til vores vindueslås.

Indkøbsprisen Der er flere spændende kommentarer på hvad omkostningen ved vores låse er. Prisen for at sikre et vindue er 295,- for en lås og hertil kommer udgifter til montering. http://www.lindrucker.dk/collections/all/p...

I øvrigt tilbydes der rabat på både produkter og indboforsikringen gennem forskellige forsikringsselskaber, hvilket gerne skulle være med til at lette investeringen over tid. http://www.lindrucker.dk/pages/partnere

Købes vores låse på hjemmesiden tilbydes endvidere montering gennem vores netværk af autoriserede låsesmede til en fast timepris på 375,-. Ved monteringen tilbydes en gratis sikringsgennemgang og 10% rabat på andre produkter der tilkøbes hos låsesmeden http://www.lindrucker.dk/pages/montorer

Alt i alt mener vi ikke, at det er muligt at sikre sit hjem med godkendte låse til en lavere omkostning.

Konceptet og tyven Lad os bare slå fast at hvis tyven vil ind, kommer han ind, uanset de sikringsforanstaltninger der er installeret. Formålet med vores vindueslås er, at sikre det mest indbrudsudsatte sted i boligen bedst muligt. Op mod 75% af alle indbrud sker gennem vinduer og terrassedøre. Det første en tyv ser efter når han skal begå et indbrud er ikke, hvordan han kommer ind, men hvordan han kommer ud og sikrer sine flugtveje bedst muligt. Allerede når tyven ankommer, vil han tydeligt kunne se, at størstedelen af flugtvejene er afskåret af aflåste vinduer. Den reflekterende markering udvendigt på låsen gør, at han ikke engang behøver at komme helt op til boligen. Ruden kan knuses – det tager ca 4 min at slå en termorude i et dannebrogsvindue ud. Det larmer temmelig meget og der vil sidde glassplinter tilbage i vinduesrammen. Tyve vil for enhver pris undgå opmærksomhed og larmen i sig selv vil være nok til, at de ikke gennemfører deres forehavende, men finder en mere indbrudsegnet bolig. Når tyve i dag knuser ruden, sker det med det formål, at åbne vinduet via hasperne. Dette kan ikke lade sig gøre, når vores lås er monteret. Skulle tyven vælge, at kravle gennem det knuste vindue, hvilket er temmelig usandsynligt, vil der være en stor risiko for at han afsætter den ultimative identifikation – nemlig dna. Kodelåsen sikrer, at man ikke skal finde en nøgle frem, når vinduerne skal åbnes (hvilket også gælder tyvene som er dygtige til at finde hjemmets nøgler). I øvrigt er kodelåsen som bærer den største del af styrken i løsningen.

Brandmyndigheder og Brand. I bygningsreglementet fremgår det, at der skal være udgang gennem vinduer, hvilket gælder for nyopførelser og større renoveringer. Imidlertid er det tilladt at eftermontere vindueslåse, og det gælder alle typer.

Der ligger et naturligt paradoks i at ville sikre sine indgange samtidig med, at man ønsker fri udgang i tilfælde af brand. Det sidste vi ønsker at høre om er, at der er personer, der er brændt inde på grund af vores produkter. Vi mener, at vi har fundet det bedste alternativ, hvis man ønsker at indbrudssikre sine vinduer. Kodelåsen er implementeret i løsningen på opfordring fra Brandinspektøren, som anser den som mindre problematisk end hvis den aflåses med en nøgle. At finde en nøgle under brand tager mange kostbare sekunder, da man oftest ikke kan se for sig og orientere sig.

I øvrigt vil jeg anbefale at tage et kig på indlægget fra TV-avisen fra den 18. juli, hvor Karina Lorentzen Dehnhardt, retsordfører SF stiller krav til indbrudssikring af Danske Hjem. Indlægget kan ses her : http://www.lindrucker.dk/blogs/news

Igen tak for indlæggene ! Er der nogen, der har forslag til forbedringer eller alternative sikringsløsninger, hører vi meget gerne fra jer.

I er velkomne til at kontakte os på info@lindrucker.dk eller på 71701648.

Hilsen

Terkel Lind

 • 2
 • 0

Jeg mener vi har læst om denne vindueslås tidligere her på ing.dk - men der er ingen link til tidligere artikler. Husker jeg forkert - eller har nogen en link, til den tidligere artikel om låsen?

 • 1
 • 0

Indkøbsprisen Der er flere spændende kommentarer på hvad omkostningen ved vores låse er. Prisen for at sikre et vindue er 295,- for en lås og hertil kommer udgifter til montering. http://www.lindrucker.dk/collections/all/p...

I øvrigt tilbydes der rabat på både produkter og indboforsikringen gennem forskellige forsikringsselskaber, hvilket gerne skulle være med til at lette investeringen over tid. http://www.lindrucker.dk/pages/partnere

Købes vores låse på hjemmesiden tilbydes endvidere montering gennem vores netværk af autoriserede låsesmede til en fast timepris på 375,-. Ved monteringen tilbydes en gratis sikringsgennemgang og 10% rabat på andre produkter der tilkøbes hos låsesmeden http://www.lindrucker.dk/pages/montorer

Alt i alt mener vi ikke, at det er muligt at sikre sit hjem med godkendte låse til en lavere omkostning.

Hilsen

Terkel

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten