Produktprisen 2013: Hold tyven ude med ny vindueslås
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Produktprisen 2013: Hold tyven ude med ny vindueslås

Efter fire indbrud på otte år blev det for meget for opfinder Terkel Lind. Sammen med Klaus Vestergaard, der tidligere har arbejdet i politiet, gik han i gang med at finde en løsning på de mange indbrud, hvor tyven har fået adgang gennem et vindue.

Den nye vindueslås gennemborer vinduesrammen og udnytter på den måde styrken i vinduets eksisterende materiale. Illustration: Lindrucker

Resultatet er blevet en ny type vindueslås, som har en montering, der går gennem vinduesrammen og udnytter styrken i vinduets eksisterende materiale.

Udviklingen har taget halvandet år, og i den tid er der blevet hentet hjælp og inspiration fra både Teknologisk Institut, arkitekter, politi, forsikringsselskaber og ikke mindst indbrudstyve.

Læs også: Indbrudstyven på overarbejde

En talkode sikrer, at det er muligt at få vinduet op uden brug af nøgler. Illustration: Lindrucker

Det færdige produkt, der kom i handlen i 2013, er i stand til at modstå 20 minutters indbrudforsøg med koben, skruetrækker, jernrør, stiksav eller hammer. Det har også bestået den europæiske normtest EN1627, klasse 3, som den eneste lås i verden.

En refleksstribe på selve vindueslåsen gør, at indbrudstyvene på forhånd kan afgøre, om det er værd at bruge tid på at bryde et vindue. På indersiden sidder en talkode, som gør, at man bare skal indtaste en kode for at få vinduet op indefra.

Vindueslåsen er en del af virksomheden Lindruckers sortiment inden for ‘Safe Home Solutions’ og udbydes nu i et samarbejde med nogle af landets største forsikringsselskaber.