Produktpris: Nordjysk softwareudvikler lover sikker elhandel

Risikoen for at begå fejl ved elektroniske handler skal alle handelsplatforme forholde sig til, især inden for finanssektoren. Men også i mange andre brancher flyttes der store beløb på et splitsekund.

Sådan en løsning har softwarevirksomheden Conscius fra Nørresundby indsendt til konkurrencen om Ingeniørens produktpris.

Med erfaringer fra finanssektoren har Conscius udviklet et softwareprogram, der med et simplificeret design kan hjælpe selv uerfarne elhandlere til at overskue de komplicerede processer, der ligge bag elhandel. Illustration: Conscius

Conscius har specialiseret sig i handelsplatforme til den finansielle sektor med alt, hvad det indebærer af risikoafdækning og sikkerhed. Men da aktiviteten i den del af samfundet ikke har været overvældende stor de seneste år, besluttede firmaet sig for at udnytte kompetencerne i elsektoren, som på mange områder ligner den finansielle.

Selv om det danske elmarked har været liberaliseret siden 1999, går det trægt med at få gang i handlen især for de mindre elselskaber. Processen kan ofte være tidskrævende og med stor risiko for, at der sker fejl i manuelle processer.

Det nye software fra Conscius har fået navnet Midas og skal sikre, at personer uden stor indsigt i de bagvedliggende processer i en elhandel også kan benytte det. Det betyder, at selve handlen er simplificeret og automatiseret. Det gælder både prissætning, kontrakthåndtering og profilfremskrivning af elforbrug.

Conscius har ud over de begvedliggende processer fokuseret på design af skærmsider og, sammen med brugere, en løbende opdatering af disse.

En af de første kunder har været det sjællandske energiselskab Seas-NVE, der i efteråret 2012 fik implementeret Midas. Her erklærer markedsdirektør Ole Vestergaard, at Midas har minimeret de operationelle risici og skabt yderligere fokus på dækningsbidrag og indtjening.