Produktpris 2013: Her er nørdernes e-cigaret
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Produktpris 2013: Her er nørdernes e-cigaret

Mange rygere har sluppet tobaksbladene og gået over til e-cigaretter, som fordamper en nikotinholdig væske i et lille kammer ved hjælp af en glødetråd.

E-cigaretten Janty Clearo er en såkaldt hverdagscigaret. Den er nem at bruge og solid i opbygningen. For eksempel bliver glasset i fordamperen ikke ødelagt af nikotinholdige væsker. Illustration: janty

Men ligesom der findes mange forskellige traditionelle cigaretter og cigarer, så er e-rygere også forskellige og vil gerne have en personlig rygeoplevelse. Derfor har e-cigaretproducenten Janty udviklet to nye typer: en hverdagversion kaldet Clearo og en mere avanceret kaldet Mid One, som er indstillet til Produktprisen 2013.

»Clearo har vi gjort nemmere at gå til og sværere at lave fejl med. For eksempel viser en diode, hvor meget batteri der er tilbage. Vi har også udformet fordampningskammeret, så der ikke er nogen lodninger, glasset er modstandsdygtigt over for nikotin, og glødetråden kan udskiftes separat,« fortæller Mik Dahl, der er chefdesigner for Janty.

Janty Mid One er i cigar-størrelse og tilbyder en lang række avancerede muligheder for at øge rygeoplevelsen. Illustration: janty
Ved hjælp af et joystick på selve e-cigaretten kan brugeren skifte mellem forskellige ryge-profiler. Over nettet kan profilerne deles med andre brugere. Illustration: janty

Når det gælder Mid One-serien, er der tale om en avanceret ‘fest’-cigar. Den spænding, som afgør temperaturen i fordamperen, kan reguleres mellem 0 og 8 volt. På en tidslinje fra 0-12 sekunder kan man så indstille, med hvilken spænding fordamperen skal køre. Det kan opløses helt ned til 1/10 sekund:

»Det er muligt at programmere rygeoplevelsen, så den passer til den enkeltes smag. Når man har fundet noget, som man synes er godt, så kan man dele profilen med andre rygere på nettet. Man kan selvfølgelig også hente andres profiler og lægge dem ind i sin egen Mid One,« fortæller Mik Dahl.

Der er plads til fire forskellige profiler i Mid One, som man kan skifte mellem ved at bruge det lille joystick på toppen af e-cigaren.

For at holde prisen nede på Mid One foregår salget i moduler. Det vil sige, at man først køber selve e-cigaren, som kun indeholder de mest basale funktioner. Hvis man vil have adgang til de mere avancerede, for eksempel oprettelsen af egne profiler, tilkøbes de over nettet:

»Så slipper man for at købe et produkt med en masse funktioner, som man egentlig ikke har brug for,« siger Mik Dahl.