Produktpris 2013 får dommerne til at rose dansk ingeniør-knowhow

Dommerpanelet til Mediehuset Ingeniørens Produktpris 2013 har generelt været begejstret over årets høst af produkter. Det siger formand for panelet Hanne Christensen, der til daglig er viceadministrerende direktør hos Rambøll med ansvar for vand og miljø:

»Det har slået mig, at vi især på velfærdsteknologierne har et meget højt niveau i år. Det synes jeg er meget glædeligt, da det jo er det, vi allesammen tror, vi skal leve af i Danmark,« siger hun og fremhæver også bredden inden for energi og biokemi, som dommerpanelet ikke tidligere har set.

I alt havde 33 danske virksomheder sendt deres bedste opfindelser ind til Ingeniørens produktpris 2013. Blandt de mange spændende produkter har et dommerpanel ud over hovedprisen fundet fem vindere i underkategorierne bæredygtighed, velfærd, global, innovation og iværksætter.

Globalt perspektiv

Også Lars Thøgersen, administrerende direktør, CPH Design, er begejstret for de indsendte produkter:

»Vinderne dækker nogle af de områder, vi som nation har sat fokus på, og som vi skal leve af i fremtiden. De viser, at vi er dygtige, ikke alene til at nyopfinde, men også til at sætte det ind i en kontekst med et globalt perspektiv. Og så glæder det mig, at designniveauet i år er det højeste, jeg har oplevet i de år, jeg har været med i juryen.«

Ole Witthøft har udviklet hifi-højttalere i næsten 30 år og ser sig selv som iværksætternes repræsentant i dommerpanelet:

»Det har været fantastisk at se et felt af produkter, som er spredt ud over internationale virksomheder til små iværksættere og dem, som ligger derimellem. Vi er blevet præsenteret for et særdeles spændende bredt udsnit af dansk ingeniør-knowhow,« siger han.

Nye arbejdspladser

Professor og forskningsdirektør på Aalborg Universitet Lene Lange, der har siddet i dommerpanelet i en årrække, tilføjer, at vi med vinderne har store muligheder for nye, danske arbejdspladser de kommende år,

I dommerpanelet sidder forunden de nævnte: Asbjørn Vonsild, forretningsudvikler, Danfoss. Jakob Bardram, professor, IT-Universitetet. Jes Olsen, direktør, Oticon Medical. Lars Hein, direktør IPU. Martin Manthorpe, direktør Strategi & Forretningsudvikling, Marked & Kunder NCC.

Fredag offentliggør Ingeniøren vinderen af Produktpris 2013.