Produktpris 2013: 100 procent genanvendelig ventilationskanal

Bedre ressourceudnyttelse lagde grunden til udviklingen af et vugge til vugge-system for KE Fibertecs ventilationskanaler.

Kanalerne er fremstillet af et speciel polyester, som er vævet til kanaler. Disse kanaler kan skræddersys, så de passer til kundens ønske. Det gælder både de fysiske dimensioner og luftens mulighed for at trænge igennem ventilationskanalen.

Her ses den fuldt genanvendelige ventilationskanal installeret på Broomfield Hospital i England. Illustration: ke fibertec

»Men vi ville gerne optimere ressourceudnyttelsen, hvilket bragte os på sporet af vugge til vugge-filosofien,« fortæller marketingschef Claus Albertsen.

Derfor gik man i gang med at få de vævede ventilationskanaler certificeret efter den internationale cradle to cradle-standard. Derfor var det nødvendigt at se på både selve tekstilmaterialet, ophængningsystemet og etablering af et returtagningssystem.

»Vi har oprettet et system, hvor kunden ringer til os, når ventilationssystemet skal tages ned igen. Vi skiller det så ad og genbruger, hvad vi kan. Det vi ikke kan bruge, bliver afleveret til samarbejdspartnere, der kan udnytte det i deres produktion,« fortæller Claus Albertsen.

Han oplyser, at KE Fibertec oplever en stor efterspørgsel på de certificerede ventilationskanaler til renovering af skoler og kontorbyggeri.

KE Fibertec er verdens største producent af tekstilkanaler til ventilation, og ifølge Claus Albertsen har det nye system allerede givet genlyd i ventilationsbranchen og sat en bevægelse i gang hen mod øget fokus på bæredygtige løsninger.