Nogle dage står han med hovedet ned i en maskine, andre dage med hovedet ned i et Excel-ark. Begge ting er nødvendige, hvis et produktionsanlæg skal køre optimalt og smertefrit hele dagen, fortæller produktionsingeniør hos Novo Nordisk i Måløv Peter Isaksson, 36 år.
»Nogle gange står en sensor af, og så er jeg bindeleddet mellem operatør og mekaniker. Men jeg er også med til at planlægge det bedste produktionsflow, så min kontaktflade er stor,« siger han.
Peter Isaksson kom til Novo Nordisk i 2015 efter endt diplomuddannelse fra DTU med indbygget praktik hos netop Novo Nordisk i Måløv.
I Måløv presser maskinerne hvidt pulver sammen til de første tabletter, som fremover skal lette tilværelsen for folk med type 2-diabetes. En daglig tablet med molekylet semaglutid kan nemlig erstatte insulinsprøjten.
I øjeblikket er tabletterne ved at gå igennem den kliniske fase 3, dvs. forsøg på mennesker, og om et par år vil der forhåbentlig komme endnu mere tryk på produktionsanlæggene, når tabletterne bliver godkendt.
Til den tid vil en ny tabletfabrik stå klar i Måløv, men allerede nu bliver der optimeret på processerne på de anlæg, der bliver brugt til produktion af de præparater, der skal ud til de kliniske studier. Og her arbejder Peter Isaksson primært med de maskiner, der former blisterpakninger ud af lange baner folie og svøber det om tabletterne, der ankommer til anlægget i store poser.
»Det handler om eksekvering af en produktion, og jeg føler, at jeg har indflydelse på rigtig mange ting her,« fortæller Peter Isaksson, som er med i support-teamet på 15-20 mand, der understøtter alle funktioner fra pulver til færdigt blisterkort.
Hver morgen er der møde, hvor dagens roller bliver fordelt. Kl. 7.15 kører maskinerne, og så er det tid at fordybe sig i planlægning og koordinering af fremtidige produktioner.
Lean er det foretrukne projektværktøj til at sikre, at tiden bliver brugt så fornuftigt som muligt. Med det bliver alle maskiner, mennesker og arbejdsopgaver registreret, og så handler det om, at Peter Isaksson og kollegerne får sat alting i den rækkefølge, der giver bedst mening. Det kan foregå med farvede lapper på en tavle, eller det foregår i store Excel-ark.
»Det fede er at optimere, og jeg har været med til at sørge for, at rollerne ved maskinerne er fordelt rigtigt,« siger Peter Isaksson og uddyber:
»For eksempel tager det tid at klargøre en maskine til produktionen, og det tager tid bagefter at klargøre folierne til blisterpakningerne. Derfor giver det god mening at ordne de ting parallelt i stedet for serielt, og sådan er det med flere ting,« fortæller han.
Efter en del år med elitesport inden for skiløb var Peter Isakssons plan egentlig at studere til landmåler på Aalborg Universitet i København. Det fangede dog ikke rigtigt i længden, og gennem netværk fik han en sludder med to produktionsingeniører fra hhv. Novo Nordisk og Siemens, og det syntes han lød mere spændende som det systemmenneske, han beskriver sig selv som.
»Jeg havde flair for fysik og matematik, så ingeniørfaget virkede ret interessant. Her handler det om, at man står med nogle fysiske ting mellem hænderne, analyserer dem og finder ud af, hvilket forbedringspotentiale der er,« siger Peter Isaksson og fortsætter:
»Det kan også være, at man prøver at bytte folks roller om og se, hvad der så sker. Der er tusind forskellige måder at organisere operatørerne ved maskinerne på, og når noget lykkes, så får man det lidt sådan: Årh fedt!,« understreger han.
Læs magasinet Profil 2018
Se listen over de 111 største ingeniørvirksomheders image HER
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard