Producent bag livsfarlige airbags erklærer sig skyldig og forbereder milliarderstatning

Airbagproducenten Takata Corp. har nu øremærket 96,9 milliarder yen til et forlig med det amerikanske justitsministerium. Det svarer til lige over seks milliarder kroner. Det skriver nyhedsbureauet Reuters, efter at Takata i denne uge meddelte, at selskabet vil erklære sig skyldigt ved retten i Detroit senere på måneden i den omfattende skandalesag om defekte airbags.

Sagen har rullet siden foråret 2013 og medført tilbagekaldelsen af millioner af biler verden over.

Læs også: Toyota tilbagekalder 5,8 mio. biler

Producentens airbags har været involveret i flere dødsulykker, hvor den udløste airbag har spredt metal- og plastsplinter, som har ramt førerens nakke og hals. Senest mistede to personer sidste år livet i Malaysia, hvilket udløste en ny bølge af tilbagekaldelser på omkring 40 millioner biler fra Nissan, BMW, Chrysler, General Motors, Honda, Toyota, Mazda, Mitsubishi, Subaru, Mercedes, Ford og Volkswagen.

I januar forlod tre af selskabets direktører i USA deres poster som konsekvens af sagen. Selskabet er fortsat under anklage for også at have forfalsket testresultater for at dække over de defekte airbags.

Læs også: Honda og BMW klar til at tilbagekalde danske biler med Takata-airbags

Biler fra over 20 forskellige producenter er indtil videre tilbagekaldt i sagen, og op mod 118 millioner biler på verdensplan kan ifølge brancheanalytikere være berørt. Antallet af biler, der skal tilbagekaldes fra det danske marked, er stadig ukendt.

Emner : Biler