Problemer med signalprogrammet rammer nu også ny togforbindelse til Aalborg Lufthavn

Det første jernbaneprojekt, der måtte udskydes på grund af de aktuelle problemer med Banedanmarks landsdækkende signalprogram, blev hastighedsopgraderingen på strækningen mellem Hobro og Aalborg, som også er signalprogrammets indledende etape. Efterfølgende kunne Ingeniøren skrive, at konsekvenserne af det forsinkede signalprogram ifølge Banedanmark også kan sprede sig til flere andre jernbaneprojekter landet over.

Læs også: Signalprogram kan blokere for jernbaneprojekter over hele landet

Og allerede næste dag meddelte Transportministeriet så, at turen nu er kommet til den kommende baneforbindelse fra Lindholm St. og ud til Aalborg Lufthavn. Den nye strækning til 270 millioner kroner blev besluttet i 2013 og skal gøre det muligt at tage toget lige til døren i lufthavnen.

Banedanmark har gennemført VVM-undersøgelse af projektet, og næste skridt er en offentlig høring af udkastet til lovforslaget.

Læs også: Nye togsignaler er ikke testet: Minister var advaret

»Fremsættelsen er imidlertid blevet udskudt som følge af forsinkelsen i Signalprogrammet. Det betyder også, at banens ibrugtagning ændres fra primo 2019 til ultimo 2019,« skriver transportminister Hans Christian Schmidt (V) til Folketingets transportudvalg.

På den baggrund følger arbejdet nu en ny tidsplan:

  • Fremsættelse af lovforslag i efteråret 2016.
  • Detailprojektering og anlæg af banen i 2017-19.
  • Indvielse af banen ultimo 2019.