Problemer i det trådløse hjemmekontor

Det var med stor spænding at de trådløse netværksprodukter blev modtaget. I samme pakke var også printserveren, men den lagde vi væk i første omgang. Det første der skulle ske var at få hjemmets computere koblet trådløst sammen.

Vi kunne hurtigt konstatere, at det var nødvendigt at læse to manualer, inden vi kunne starte projektet. Først manualen for det trådløse Access Point, og derefter for det trådløse netværkskort. Installationen af det trådløse Access Point kunne ikke færdiggøres, før det trådløse netværkskort var på plads, da alle indstillinger på det trådløse Access Point udføres fra en computer med trådløs adgang til vores Access Point.

Så efter vores manuallæsning, sluttede vi strøm på vores Access Point, og det meldte sig hurtigt klar. Så langt så godt.

Problemerne begyndte

I min naivitet troede jeg, at det var den letteste sag af verden at slutte et trådløst netværkskort til min computer. Og da jeg havde valgt et eksternt USB netværkskort, kunne jeg ikke forestille mig, at der skulle opstå problemer af nogen slags.

Det er faktisk utroligt at mere end 10 års computererfaring ikke har belært mig om det: Der er ikke noget, der hedder et problemfrit computerprojekt. Det var da heller ikke tilfældet her. Problemerne begyndte allerede, inden jeg havde tilsluttet netværkskortet via USB-porten.

Det første jeg skulle gøre, var at installere driveren til netværkskortet, og det var her problemet opstod. Den ene af hjemmets computere var allerede opgraderet til Windows XP, og der var simpelthen ikke drivere med til den nyeste version af Microsofts operativsystem. Nu hedder det sig, at det meste hardware kan køre med Windows 2000 drivere, og de drivere var da også med.

Men at installere en Windows 2000 driver var ikke specielt let eller brugervenligt. Godt nok var der et menupunkt på den medfølgende cd-rom, der påstod, at den installerede Windows 2000 drivere. Men alt den i virkeligheden gjorde, var at pakke dem ud og lægge dem over på min harddisk. Herefter måtte jeg selv ind i Windows XP's hardwarehåndtering og her vælge at installere en driver til mit nye USB-udstyr.

Så langt så godt. Windows XP genkendte pludselig min nye hardware, og for en god ordens skyld, afinstallerede jeg driveren til mit almindelige netværkskort, og slukkede derefter for min computer, fjernede fysisk mit gamle netværkskort, og startede derefter atter min computer.

Ingen fejl opstod, og jeg begyndte at tro, at det faktisk skulle lykkes for mig. Men nej - da jeg forsøgte at få kontakt med mit Access Point, fik jeg lakonisk beskeden "No wireless card detected". Og da jeg tjekkede kontrollampen på USB enheden, var det også klart. Der var ingen kontakt mellem computeren og USB netværkskortet.