Private lejeboliger bliver mere grønne

Fremover er det slut med at fyre for gråspurvene i private lejeboliger. Regeringen har nemlig indgået en aftale med alle Folketingets partier, undtagen Liberal Alliance, så lejeboliger kan blive mindre kostbare at varme op.

Aftalen skal nemlig gøre det mere attraktivt for udlejeren at investere i bedre vinduer, isolering af hulmure og opsætning af termostater på radiatorerne. Lejerne får højere husleje, men til gengæld tilsvarende lavere varmeudgifter. Og samtidig skal lejerne have bedre muligheder for selv at gennemføre forbedringer.

Og der burde være penge og energi at spare, da private lejeboliger udgør en femtedel af landets boliger, og omkring 80 procent af disse er bygget, inden der for alvor blev stillet krav om energistandarden.

Læs mere på EPN.dk

Emner : Isolering
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg har et udlejningshus, hvor jeg gerne vil sætte solceller og varmepumpe op, Så huslejen bliver incl. CO2-fri el og varme. Men desværre ligger det i et "fjernvarmeområde" og desværre et af de dårligeste værker. Der er selvfølgelig ikke aftagepligt på fjernvarme officielt, men alle myndigheder accepterer systemer med så høje fastafgifter, at man i prakcis ikke på nogen måde kan lade huse, tvangstilsluttet fjernvarme, opvarme med egen el fra solceller. Ydermere er "mit" værk et af dem, der fyrer med naturgas og godt nok har det en el-generator, som kan producere el og spildvarme, men den kører sjældnere og sjældnere, fordi el-prisen contra gasprisen ikke giver samme overskud, som når man kører på det gasfyr, der står ved siden af. El-prisen er markedsbaseret, men fjernvarmens pris fastsætter man selv og kan tvinge forbrugerne til at betale den, uanset anden varme er meget billigere (og måske endda CO2-fri). "Mit" værk har på årsbasis 43 % svind i rørerne, så for hver kWh varme forbrugerne får, bruges der på værket til fjernvarme gennemsnitlig gas med 1,7 kWh´s brændværdi. Helt galt er det om sommeren, hvor forbruget er minninalt (kun varmt forbrugsvand) så man må rewgne med et enormt tab. Ingen har prøvet at læse af efter og før fyringssæsonnen og regne på tabet. Man tør vel ikke? Det er et kæmpe energisvineri, men desværre er der en brance, der ikke vil forstå, at når el kan laves uden at der opstår spildvarme, så starter el-samfundet og fjernvarmen er dømt til at dø ud. Men så længe politikerne ude hos forbrugerne opkræver afgifter i massevis på el-forbrug og ingen afgifter på fjernvarmeforbrug, vil udviklingen blive forkvaklet. Men den slags sørger enøjede lobby-grupper for fortsætter.

vh Mogens Bülow, SDE

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten