

I Norge har de første private bredbåndsbrugere købt sig en forbindelse på 10 Gbit/s. Det er udbyderen Homenet, der sælger produktet til den nette pris af 1.999 norske kroner, hvilket svarer til omkring 1.500 danske kroner om måneden.
Læs også: Vær med til at udvikle en open source wifi-højttaler
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Jeg tror, at vi i fremtiden vil se et udbud af computerkraft til mobiltelefoner på nettet. Mobiltelefoner bruger masser af strøm, hvis de skal arbejde hurtigt. Ved at koble op til en supercomputer på nettet, så vil de kunne arbejde utroligt hurtigt - hurtigere end PC'en derhjemme, og uden at forbruge strøm til det. Her er det væsentlige ikke at mobiltelefonen har en enorm hastighed på nettet, men at serverne de kobler op til, har gode netværksforbindelser. Også for laptops, kan være en fordel at flytte den strømhungrende del til store computere på nettet, hvor der købes computerkraft til en meget lav pris.Men helt ærlig, Hvor mange privat forbrugere har virkelig brug for 1Gbit/sec til andet end at download nye spil lynhurtig?
Det er rart at vide at det kan gå hurtigere med den eksisterende hardware i jorden og at det kan gå lynhurtig når man har brug for det. Og jeg er en som har nydt og har behov for 1Gbit/sec (udvikling, media, data)
Men helt ærlig, Hvor mange privat forbrugere har virkelig brug for 1Gbit/sec til andet end at download nye spil lynhurtig?
Medmindre man begynder at satse stort på hjemmearbejde. Og her er det også kun dem som skal suge eller skubbe store mængder af data, så som video filer eller store data sæt, som har brug for det.
Til gengæld så føles det som noget kunstig oppustet, hvor man feks introducerer høje opløsninger i stream services, som kræver store mængder energi (alle de server som skal knokle og lagre) og det virker forkert i en energikrise.
Det er lidt som med nye veje som skal gøre trafikken mere flydende, men som kommer til at tiltrække og skabe endnu flere biler på vejen.