Privat fragtkapsel er ankommet til Den Internationale Rumstation
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Privat fragtkapsel er ankommet til Den Internationale Rumstation

Søndag kunne astronauterne om bord på Den Internationale Rumstation endelig se det private rumfirma Orbital Sciences' private rumkapsel ankomme fulgt lastet med videnskabeligt udstyr, skriver blandt andre nyhedsbureauet Reuters.

Den privatejede fragtkapsel kaldes Cygnus og er på størrelse med en minibus. Cygnus indeholder godt 1,5 ton fragt bestående af mad, computerudstyr og lignende.

Læs også: Privat rumfirma sender første fuldlastede kapsel mod rumstationen

Cygnus-kapslen skulle dokkes ved Harmony-modulet på Den Internationale Rumstation, og selve aktionen tog omkring to timer. Det var rumingeniøren og astronaut Mike Hopkins, der med en 18 meter lang robotarm skulle indfange og bringe kapslen ind til rumstationen.

Orbital Sciences har indgået en 11 milliarder kroner stor kontrakt med Nasa om at bringe forskelligt udstyr til rumstationen. SpaceX har en lignende kontrakt om rumarbejde for Nasa.

Når Orbital Sciences-kapslen har været dokket i 45 dage, vil den bliver fyldt op med affald fra rumstationen og bliver skubbet ud fra sin position. Herefter vil den brænde op i Jordens atmosfære.

Det er den første, helt fyldte kapsel, som Orbital Sciences sender til rumstationen. Firmaet har dog tidligere gennemført en testmission.

Kilde Reuters
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten