Pris for Østerild testcenter: 171,8 millioner

I et endnu ikke offentliggjort notat fra Finansministeriet står der, at prisen for et vindmølletestcenter ved Østerild Klitplantage lander på 171,8 millioner kroner.

Hidtil har prisen for testcenteret, som regeringen har fremsat lovforslag om, ikke været kendt. Flere har spekuleret i, at placeringen i Østerild Klitplantage er blevet valgt, fordi staten ejer skoven og dermed slipper for at opkøbe jord.

Beløbet på 171,8 millioner kroner dækker anlæg af testcenter, ekspropriationer af fem boliger, skovrydning og plantning af erstatningsskov med mere.

Læs også: Infografik: Her skal testcentret for vindmøller ligge

Grontmij Carl Bro har foretaget beregningerne, og af dem fremgår det, at selve anlægningen udgør den største udgift.

73 millioner koster det at udvide veje, opstille målemaster, etablere parkeringspladser, udlægge stabilgrus, trække højspændingskabler og meget, meget andet.

Skovrydningen står til at koste 29 millioner kroner, og ifølge beregningerne må 714 hektar skov lade livet for at gøre plads til centeret og rydde vindfeltet.

Den fældede skov skal ifølge regeringens lovforslag kompenseres i forholdet 1:1, og med en etableringspris på privat jord på 40.000 kr. pr. hektar skov ender slutsedlen for erstatningsskov på 28,6 millioner kroner.

Ekspropriation af fem boliger og tilhørende privatarealer står til at koste 28,1 millioner.

Derudover er der udgifter til afværgeforanstaltninger, mens rådgivning og projektstyring forventes at koste 7,1 millioner kroner.

De årlige driftsudgifter er på 3,9 millioner kroner.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I forhold til det unyttige skidt danskerne lavede og betalte for tyskerne langs kysten er det her testcenter jo småpenge og de landskabelige skader lig nul.Med tiden bliver det måske ligefrem en turistattraktion.`"Kom og se de sidste krampetrækninger af danskernes energiselvmord."

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten