Presset på prisen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Presset på prisen

Den globale konkurrence presser prisen. EU-udvidelse, discountkrig, dansk dyrevelfærd og omlægning af landbrugsstøtten er elementer, der gør det svært for danske fødevareproducenter fortsat at have prisbevidste basisvarer som styrkeområde. Derfor skal fødevarebranchen lægges om til at producere kvalitetsvarer, konkluderer IDA i nyt Fødevareteknologisk Fremsyn.
j EU-udvidelse: Medfører en betydelig konkurrence fra nye lavtlønslande.
j Discountkrig: Den tiltagende priskrig mellem discountkæderne presser prisen hos leverandørerne.
j Dyrevelfærd og miljø: Eksportlandene har ikke fokus på dyrevelfærd og til dels miljø. Derfor forringer restriktionerne Danmarks konkurrenceevne.
j Omlægning af landbrugsstøtten: Landbrugsstøtten bevilges efter produktionsmængden, mens den nye arealstøtte bevilges efter produktionsareal. Det er en fordel for landbrug med lavere effektivitet end i Danmark.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten