Politisk modvind for vindmølletestcenter Thy

Det bliver ikke nemt for regeringen at få vedtaget en anlægslov for et testcenter for kæmpevindmøller i Thy, viser en rundspørge til Folketingets miljøordførere som Ritzau har lavet.

Ifølge planerne skal omkring 10 kvadratkilometer fredskov ryddes for at gøre plads til syv vindmøller på 250 meter.

Men politisk er møllerne kommet i modvind, efter det første lovforslag har været i høring.

De Radikale og Enhedslisten har allerede nu sagt, at de vil stemme imod centret, der skal vedtages ved anlægslov. Socialdemokraterne og SF er tilhængere af et testcenter, men lunkne ved placeringen i Østerild.

Regeringens normalt trofaste alliancepartner, Dansk Folkeparti, er heller ikke sikker på, at den store nordjyske fredskovplantage ved Østerild er den mest hensigtsmæssige.

Planerne om et testcenter har fået hård kritik gennem hele processen. Flere stiller sig uforstående over for, at testcenteret ikke placeres på landbrugsjord, der udgør mere end 60 procent af de danske arealer.

DF: Vi har ikke lovet nogen noget

Dansk Folkeparti slår fast, at de ikke har givet Venstre og Konservative nogen løfter.

»Vi har ikke lovet regeringen noget. Vi ønsker, at den sag får en grundig behandling, så alle kommer til orde. Og har vi brug for mere tid, skal vi have det. Vi skal ikke jappe noget igennem,« siger Dansk Folkepartis miljøordfører Jørn Dohrmann.

Fordi der er udpeget et statsejet skovareal, kan vindmøllecentret vedtages ved anlægslov. Det betyder samtidig, at et folketingsflertal kan vælge at se bort fra den 200 år gamle danske skovlov, der stiller krav om genrejsning af skov.

Historisk set er der blevet rejst dobbelt så meget skov som der fældes, men i lovforslaget er forholdet reduceret til 1:1.

Miljøordførerne skal på besøg i Østerild klitplantage på mandag.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hele den her sag er jo desværre et eklatant eksempel på hvordan regeringen og vindindustrien har spænd ben for sig selv.

Vindindustrien eksporterer for måske 30 mia. om året i cool cash, og at sætte det over styr er gak. Så der skal et testcenter til, så man kan prøve skidtet af.

Men processen kan godt køres en hel del smartere.

Der må være landbrugsareal nok i det her land, så vi ikke behøver at fælde fredskov, og det kan alle andre åbenbart godt se.

Regeringen og vindindustrien har åbenbart ikke forstået at denmåde som den her process er kørt på skaber modstand og modvilje....

Vh Troels

  • 0
  • 0

cool cash

Hmm, ville de offentlige midler ikke kunne forrentes bedre i medicinalindustrien? Jeg tror det.

Det er fusk at elforbrugeren og skatteyderen tvinges til at betale dyrt til vindkrafts udbredelse, og man samtidig skal høre at vindkraftsindustrien producerer 'cool cash'.

  • 0
  • 0

Der må være landbrugsareal nok i det her land, så vi ikke behøver at fælde fredskov, og det kan alle andre åbenbart godt se.

Vh Troels

Kan du så ikke lige gøre eksperterne en tjeneste, og finde en alternativ placering?

Hvem er egentlig "alle andre"?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten