Politikere vil give økonomisk støtte til borgere der kæmper i ekspropriationssager

Selv hvis en borger vinder en ekspropriationssag mod kommunen eller staten, risikerer borgeren reelt at stå som taber med en lille økonomisk kompensation i hånden. Borgerne risikerer at bukke under både økonomisk og psykisk i sagerne, og i sidste ende står og falder det på borgerens bankbog og stædighed i forhold til at få afprøvet, om de får den erstatning, som de har krav på.

»Hvis du ikke har råd, halter retssikkerheden jo. Vi skal sørge for en ordentlig erstatning og sikre, at de mennesker, der er ramt af ekspropriationen, også føler, at de har fået en retfærdig behandling, som eventuelt kan blive afprøvet ved domstolene,« siger advokat Henrik Høpner fra Advokatrådet til Jyllands-Posten.

Både den borgerlige opposition og Enhedslisten er positive over for en forbedring af borgernes retssikkerhed med udgangspunkt i et konservativt forslag, skriver Jyllands-Posten.

En af de sager, der illustrerer problemstillingen er en havecenterejer, der foreløbigt har brugt et millionbeløb af sine egne penge på advokatbistand i et langvarigt opgør. Ender han med at få medhold i Højesteret, får han altså langt fra dækket sine udgifter.

Læs mere i dagens udgave af Jyllands-Posten og på avisens hjemmeside

Emner : Huse
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er ikke nok at love folk en dækning af sagsomkostninger - måske kun delvist. Selve loven om ekspropriation skal ændres/strammes/præciseres, så den er i overeensstemmelse med grundlovens regler om ejendomsrettens ukrænkelighed. De få sager, vi ser ipressen må jo dække over adskillige andre, der ikke kommer for offentlighedens øren, fordi de enten er for små eller folk ikke har mod, overskud eller råd til at gå op mod den offentlige overmagt. Kommunernes tiltagende umoral overfor borgernes ejendomsret skal mødes med klare regler for, hvad "almenvellet" er hvornår det kan bruges til ekspropriation. Vurderingen af folks ejendom skal følge markedsværdien med regler for hvordan en sådan opnås. Og, ærlig talt: hvorfor er der aldrig ansvarliggørelse af både embedsmænd og politikere, der ikke kan holde sig fra magtmisbrug, favorisering af pengestærke foretagender på bekostning af almindelige skatteborgeres ejendom og retssikkerhed? Nl

  • 0
  • 0

Selve loven om ekspropriation skal ændres/strammes/præciseres, så den er i overeensstemmelse med grundlovens regler om ejendomsrettens ukrænkelighed.

Netop, men efterhånden som danskkundskaberne bliver mindre og den korrupte kreativitet bliver større, ville en præcisering af hvordan og især hvornår ekspropriation kan komme i anvendelse hjælpe retssikkerheden. Andet ville jo værre at håne ejendomsretten.

En hjælp til at føre retsag mod offentlige myndigheder, er blot en håndsrækning til "djøf"'er, der gerne vil modtage flere penge. Retsikkerhed er denne "støtte" ikke møntet på. Det er endnu et eksempel på hvor fjern politikere er fra virkeligheden.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten