

Både Venstre, SF og Dansk Folkeparti kræver nu stop for opgradering af de skandaleramte IC4-tog. Det sker, efter at en statusrapport fra DSB oplyser, at togene først i 2017 vil kunne opfylde et krav, der er afgørende for, at de kan afløse IC3: at kunne koble til og fra hinanden på en station på ruten.
»Det kan ikke betale sig at smide flere penge efter IC4. Det er jo helt håbløst, at man bliver ved med at bruge penge på at opgradere en masse tog, når det står klart, at de ikke skal bruges i fremtiden,« siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, med henvisning til aftalen om Togfonden DK.
Ifølge aftalen, der blev vedtaget sidste år, skal en elektrificering af det danske jernbanenet være gennemført i 2025 – altså kun otte år efter den dato, hvor IC4 nu forventes klar.
Læs også: Grundlæggende problem med IC4-kobling er først løst i 2017
Det får også Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, til at kræve kassen smækket i:
»Det giver overhovedet ingen mening at bruge flere penge på dem. Vi skal have en plan for fremtiden, og jeg ser ikke IC4 som en del af den,« siger han.
De blå transportordførere bakkes op af SF, der heller ikke mener, at det giver mening at gøre de skandaleramte tog klar til at afløse det aldrende IC3-materiel:
»Det virker som en rigtig dårlig disposition. IC4 bliver ingen grundstamme, og vi kan ikke basere noget som helst på det tog. Vi har dem, og i det omfang vi kan få dem til at trille mellem Odense og Svendborg, så er det fint. Men mere bliver det ikke til,« siger SF’s transportordfører, Karsten Hønge.
Ifølge Kristian Pihl Lorentzen må der i stedet findes en anden løsning for at lukke hullet i togdriften mellem nu og 2025. Han foreslår blandt andet, at man køber brugte IC3-tog i udlandet, ligesom der kan frigøres IC3-tog i Danmark, efterhånden som jernbanestrækninger elektrificeres.
»Allerede fra slutningen af 2015 kan man jo køre el-tog mellem Esbjerg og København. Det kunne frigøre nogle IC3-tog, som man kunne rykke over på andre strækninger,« siger han.
For at det forslag kan blive til virkelighed, skal der dog foreligge en strategi for elektrisk materiel, og det gør der ikke på nuværende tidspunkt.
Siden aftalen om anskaffelse af IC4-togene blev indgået i Nyrup-regeringens sidste periode, har de været en konstant kilde til frustration.
Skiftende regeringer har kastet store summer efter de italienske tog, der først var forsinkede og siden har været både usikre og i stykker. Så sent som i onsdags kritiserede Havarikommissionen IC4's bremsefunktion i forbindelse med et sammenstød i Esbjerg sidste år, og mange af de efterhånden aldrende tog er stadig ikke i drift.
Læs også: Havarikommission: Hjulblokering bag IC4-sammenstød i Esbjerg
Ifølge DSB har man i lang tid vidst, at IC4 ikke kunne ‘driftskoble’. Men ifølge Steen Schougaard Christensen, der er direktør i DSB Vedligehold, har stakken af andre problemer været så stor, at det slet ikke har været aktuelt at tage fat på sammenkoblingsproblemerne før nu.
Sammenkobling på ruten er nødvendig, hvis IC4-togene skal kunne køre på længere strækninger, hvor der er varierende behov for siddepladser på forskellige dele af ruten.
Transportminister Magnus Heunicke (S) ønsker ikke at udtale sig om sagen.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
vi skulle have gjordt som hollænderne og sendt det Uteknolgiske vidunder retur og forlangt hver en krone tilbage.
at opgradere de tog er som at skylle penge ud i toilettet.
@Preben Rose
Det var Frankrigs svar på Rokokoposten det fortalte om hvordan det togindkøb kostede en smule i ombygning. Disse omkostninger havde man allerede regnet med fra jernbanens side, og for sjov skrev man så om det på omtalte side. En fremmedfransk side oversatte artiklen og tog den for gode varer. Faktum er, at det var velovervejet. Mange af stationerne var alligevel gamle og skulle moderniseres.
en del stationer her i landet skulle ombygges for at passe til IC4. Entré i toget var for højt da første model kom fra Italien...
@ Hans Nielsen Du skal ikke nedgøre Kineserne Kineserne har faktisk udmærkede tog. Som faktisk kører En rigtig stor del af Kina kører faktisk med eltog allerede.
Kineserne har også hurtig tog med 300 km/t, og magnet tog med 430 km/t
Der skal ikke indsættes IC4 på Svendborg Ringe. Det tog er for ringe til det formål.
De nuværende virker fint.
Men kom videre fra det IC4 tog og tænk fremadrettet. IC 3 ender nok med at overleve IC4
Vi skal altså ikke nødtvungent ud og bede en togproducent fremstille et nyt tog som passer til danske forhold.
Måske ikke - men banen skal elektrificeres, så der er rig mulighed for at vælge en forkert leverandør, forkert materiel og skrive tåbelige kontrakter! Købe tog der ikke passer til banelegemet (se bare Frankrig) eller forlange et eller andet, der aldrig kan opfyldes.
14 år er der indtil videre gået med at få IC4´s 83 togsæt til at køre (og bremse), og det er ikke bare tilnærmelsesvis lykkedes.
At man nu mener, at man kan elektrificere danske spor og købe tog der rent faktisk fungerer på nye installationer på bare 10 år, oven i alle de problemer som fortidens synder medfører, finder jeg særdeles optimistisk.
De blå transportordførere bakkes op af SF, der heller ikke mener, at det giver mening at gøre de skandaleramte tog klar til at afløse det aldrende IC3-materiel:
Til gengæld kan de med lidt held afløse nogle af de aldrende MR-togsæt. De blev kun delvist købt som afløsning for IC3-togene. Tanken var jo, at IC3 skulle afløse de regionaltog på Sjælland, som blev udrangeret og afløst af lejede dobbeltdækkervogne i mangel af bedre. Det er også en skandale, at DSBs planer for afløsning af aldrende materiel er mangelfulde.
Citat: De blå transportordførere bakkes op af SF, der heller ikke mener, at det giver mening at gøre de skandaleramte tog klar til at afløse det aldrende IC3-materiel:
»Det virker som en rigtig dårlig disposition. IC4 bliver ingen grundstamme, og vi kan ikke basere noget som helst på det tog. Vi har dem, og i det omfang vi kan få dem til at trille mellem Odense og Svendborg, så er det fint. Men mere bliver det ikke til,« siger SF’s transportordfører, Karsten Hønge. Citat slut. Ihukommende at Hr. Karsten Hønge endda er boende i Odense, spørger jeg bare, hvorfor fanden skal Fynboere straffes fordi en flok Københavnere køber ukurante tog.... (Ved godt at en tidligere general direktør i DSB boede i Kerteminde, men han var heller ikke sovset ind i købet)
Så brug togene omkring København, det er der skandalen er startet......
Det overrasker i det mindste mig, at alle synes at tro, at IC4 er den sidste skandale, vi bliver vidner til, og ikke bare den seneste.
@ Preben Rose
Ja, det vil også komme skandaler i fremtiden. Men forudsætningerne for at undgå dem skulle gerne være bedre end i dag.
Vores signalsystemer (vi har flere forskellige i dag) er ældgamle og unikke. I fremtiden får vi ERTMS, som er et standardiseret europæisk system. Vi får forhåbentligt elektrificeret hovedbanenettet, i hvert fald linien til Esbjerg, og kan så købe elektriske tog, som er mere standardvarer end diseltog for højere hastigheder.
Vi skal altså ikke nødtvungent ud og bede en togproducent fremstille et nyt tog som passer til danske forhold. Ja, der er nogle unikke ting vi gerne vil have, så som displayer med danske bogstaver, men de "problemer" er slet ikke i IC4-klassen.
Vi kan såmænd bare købe tyske ICE-tog, eller hægte os på det svenske fornyelsesprogram. Sverige og Tyskland har et andet strømsystem end os, man det findes der adskellige eksempler på ikke er noget teknisk problem længere (Litra ET, Øresundstogene, for eksempel).
Vi kan også bare sluge vores stolthed, og sælge vores hovedlinier til private operatørere der selv skal komme med materiellet. Hvorfor skal vi (DSB) køre tog fra København til Hamborg over Femern? Sælg den strækning til dem som vil køre Stockholm/Oslo-København-Hamborg/Berlin. Hvorfor skal vi (DSB) køre København-Esbjerg og København-Aarhus-Ålborg? Det er vores mest attraktive intercitytogsstrækning.
Sælg dem til højestbydende med 4 helt klare krav:
- Togoperatøren skal selv komme med gennemprøvet materiel
- Vi sætter køreplanen, og betaler derefter
- Bøder for aflysninger, manglende togsæt, forsinkelser med videre
- Opsigelig kontrakt hvis den ikke overholdes
Hvis du er over 1.90 høj, så sidder hovedstøtten for lavt. Den vipper lidt fremad ift. ryglænet for at givet støtte til hovedet, men da min overkrop er lidt længere end gennemsnittet, så vipper det nederste af hovedstøtten ind i det øverste af ryggen i stedet. Det føles lidt at have en knold i ryggen under hele turen.Har nu ca 1½ år kørt med IC4 på strækningen Aarhus-Esbjerg mange gange om ugen uden de store problemer. Komforten er OK. God plads til at arbejde. Her kan de sagtens bruges indtil elektrificeringen.......
Man kan også tro på julemanden !</p>
<p>Lars :)
Ja og det lader det til at rigtig mange gør! :o))
Ifølge Kristian Pihl Lorentzen må der i stedet findes en anden løsning for at lukke hullet i togdriften mellem nu og 2025.
Man forbigår i den sammenhæng fuldstændig, at det kan gå galt igen....
Hvem siger at man vil være dygtige nok til at købe tog, der kan køre i Danmark i år 2025?
Måske har IC4 endog mange driftsår til gode efter 2025! Det overrasker i det mindste mig, at alle synes at tro, at IC4 er den sidste skandale, vi bliver vidner til, og ikke bare den seneste.
Sjovt at du nævner det med at skifte fra el til diesel. Hvis vi går tilbage til slut-90'erne, så var dette fænomen faktisk ganske normalt på en del af InterRegionaltogene. Stammen (bestående af Bn-materiel) blev trukket af et EA-lokomotiv fra København til Fredericia, og i Fredericia blev det typisk udskiftet med en MZ, som trak toget resten af vejen til Århus og Aalborg. Senere besluttede man så, at det var nemmere bare at lade et diesellokomotiv trække det hele vejen.
Hvor der er vilje er der vej, men problemet er at pendlerne selv er med til at besværliggøre tingene. Som en politiker sagde dengang man valgte IC4-togene: "Vi har set på forskelle hyldevare-tog, men må konkludere at ingen af disse lever op til de danske standarder" Her henviste han bla til design, indretning osv.
Pendlerne herhjemme har nogle høje krav i forhold til vores naboer, og et af dem er, at togene SKAL køre direkte fra vores lokale trinbræt og ind til København. Hvis folk skulle bruge 3 minutter på at skifte i Fredericia, så ville helvedet bryde løs.
Jeg har tit joket med at det nok var bedre at have bestilt 50 togsæt fra kina. Vi ville være sikre på at de skulle bygges om ( Det har vi gjort før ), men de var kommet til tiden og den aftalte pris. Nu må jeg konstatere at joken IKKE er en joke mere. Det havde været bedre.... komisk ikke? mvh. Hans. ps. kørte her til aften forbi banegården i Århus. Den ligner en kirkegård nu. Hvornår er nok nok?
Indtil vi har 100 % Ve strøm giver tog ,der kører 200, mere CO2 end fly på rejse til Aarhus,Sønderborg eller Aalborg. Folketinget er et fornøjelseshus :Det lyder i passende omfang glad og forarget sålænge der betales.
Ifølge beslutningsmaterialet er det nu kun 15 IC3 togsæt der frigøres ved denne elektrificering. Så skal vi uden ekstra elektrificering klare os med el-materiel, må vi indrette os på omstigninger, f.ex. omstigning i Fredericia på turen København-Århus eller i Roskilde på turen København-Holbæk.er der til stadighed engageret 25 IC3 tog omkring Esbjerg ,der frigøres ,når vort geniale folketings beslutning ( behørigt rådgivet af vor kompetente trafikministerium) om elektrificering mellem Lunderskov og Esbjerg bliver (lidt for-sinket/-dyret) klar meldt.
Det er lidt pinligt at være dansker idag.
Iøvrigt er det underligt, at dette bliver breaking news i dag. Allerede i statusrapport for januar stod der, at driftskobling var planlagt til 2017.
Ifølge beslutningsmaterialet er det nu kun 15 IC3 togsæt der frigøres ved denne elektrificering. Så skal vi uden ekstra elektrificering klare os med el-materiel, må vi indrette os på omstigninger, f.ex. omstigning i Fredericia på turen København-Århus eller i Roskilde på turen København-Holbæk.er der til stadighed engageret 25 IC3 tog omkring Esbjerg ,der frigøres ,når vort geniale folketings beslutning ( behørigt rådgivet af vor kompetente trafikministerium) om elektrificering mellem Lunderskov og Esbjerg bliver (lidt for-sinket/-dyret) klar meldt.
Det er lidt pinligt at være dansker idag.
Iøvrigt er det underligt, at dette bliver breaking news i dag. Allerede i statusrapport for januar stod der, at driftskobling var planlagt til 2017.
Fordi de danske skinner er så glatte, at toget ikke vil være oppe i maks fart før Ringsted, og derefter straks må begynde at bremse for at kunne stoppe i Slagelse.
Er fakligheden i det helt korrekt? Ja, danske skinner er glatte i oktober og november hvis de er udsat for løvfald (skov). Men det efterlader 10 andre måneder, og strækninger udenfor skovområder.
Der kører højhastighedstog i Sydsverige, England og Nordtyskland.
Et fransk TGV tog som kører fra København H ville, hvis spor og signaler tillod det, allerede ved Glostrup være oppe på 300 km/t.
På Aarhus Godsbaneterræn, holder de fleste af IC4’erne og på terrænet bor der flere hjemløse i telte.
DSB burde overveje om ikke kommunen og de sociale myndigheder ville leje IC4’er til at huse de hjemløse.
Hvis der skulle opstå behov andre steder i landet for at huse hjemløse, kunne et IC4 tog med lidt held måske selv køre derhen…
Ovennævnte vil så også indikere, at et IC4 tog faktisk kan finde anvendelse til gavn for borger og samfund.
På Aarhus Godsbaneterræn, holder de fleste af IC4’erne og på terrænet bor der flere hjemløse i telte.
DSB burde overveje om ikke kommunen og de sociale myndigheder ville leje IC4’er til at huse de hjemløse.
Hvis der skulle opstå behov andre steder i landet for at huse hjemløse, kunne et IC4 tog med lidt held måske selv køre derhen…
Ovennævnte vil så også indikere, at et IC4 tog faktisk kan finde anvendelse til gavn for borger og samfund.
En politisk øm tå er en umulig opgave - ingen vil indrømme noget eller tage ansvar.De griner stadig af os dernede
På Campo dei Miracoli dvs. "mirakelmarken" er Kampanilen, også kaldet Det Skæve Tårn i Pisa[1] et eksempel på gennemført italiensk design. Turistmæssigt tjener de da kassen på deres makværk.
Herhjemme lod vi samme folkefærd afprøvet tilfældighedernes lod igen, men belært af erfaringen så sikre italiensk design nu at deres design leger 'Rasmus Modsat' - IC4 vil helst ikke i drift eller flytte sig, altså lige bortset fra hvis toget skal stoppe, for så vil IC4 helst fortsætte.
Jeg ser IC4 som 'det skæve tårn i Randers' - eneste forskel, at det liggende ned ;)
[1] Kampanilen..https://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Leaning_Tower_of_Pisa.jpg
Forudsat, at man sætter sig i en kupe, som ikke er i en motorvogn, så man ikke skal udholde den øresønderrivende motorlarm. (Det er dog blevet en del bedre i nogle af togsættene, så her er håb.)Har nu ca 1½ år kørt med IC4 på strækningen Aarhus-Esbjerg mange gange om ugen uden de store problemer. Komforten er OK. God plads til at arbejde. Her kan de sagtens bruges indtil elektrificeringen...
Og forudsat, at man sætter sig i en kupe, som er adskilt fra yderdørene af mindst to inderdøre, så man ikke skal høre på den øresønderrivende larm fra det signal, som advarer mod overhængende fare for, at det nu er muligt at åbne yderdørene ved at trykke på den dertil indrettede knap.
Der er i øvrigt præcis 16 siddepladser i et IC4-togsæt, som overholder disse to forudsætninger.
Dertil skal man selvfølgelig være parat til at acceptere væsentligt flere aflysninger, når der kører IC4 på ruten. Jeg har haft flere aflysninger med IC4 på et enkelt år, end jeg havde i de foregående 15 år med IC3, IR4 og MR.
Man skal også være parat til at acceptere rystelser på grund af urunde hjul, lugt fra toilettet og dårligere siddekomfort på grund af smalle sæder uden ordentlig sidestøtte til hovedet.
Jeg har kun een positiv ting at sige om dem: Efter at køreplanen på strækningen blev indrettet efter hastigheden af IC4, er man nødt til at indsætte IC3, hver gang et IC4 bryder ned. Før vi fik IC4, havde vi MR. Så indirekte har IC4 været årsagen til, at vi har fået MR udskiftet med IC3.
Har nu ca 1½ år kørt med IC4 på strækningen Aarhus-Esbjerg mange gange om ugen uden de store problemer. Komforten er OK. God plads til at arbejde. Her kan de sagtens bruges indtil elektrificeringen.......
Har nu ca 1½ år kørt med IC4 på strækningen Aarhus-Esbjerg mange gange om ugen uden de store problemer. Komforten er OK. God plads til at arbejde. Her kan de sagtens bruges indtil elektrificeringen.......
Når - ikke hvis - vi ikke har brug for dem mere. Italiensk designet luksustog med dansk software burde kunne indbringe en fornuftig pris, når det virker.
Problemet med toget er bl.a. system integration, som vist er den eneste by i Rusland, der har befundet sig i DK de sidste 20 år.
Kollisionen i Esbjerg skyldtes det beklagelige faktum at DS/EN 15595 i den udgave som fandtes da IC4 blev specificeret, angiver at wheel slid protection ikke behøver være aktiv ved hastigheder under 30km/t. Jernbaner er traditionelt baseret på "trail and error", da regneteknik og computere ikke var sp kratige i jernbanens barndom. De tror ikke på stokastiske modeller ;-)
Resten skyldes sikkert, at danskere ikke er helt så gode til at samarbejde som de tit tror. Hvis du for eksempel som software performance engineer tilbyder hjælpe matematikerne med at opnå rimelig køretid for de relevante simulationsprogrammer, er svaret naturligvis at du først skal forstå hele det matematiske grundlag for jernbanekøretøjsdynamikken, som så ikke har flyttet sig voldsomt de sidste 20-30 år. Derfor er DSB sådan set ikke ene om at have lidt vanskeligt ved at bremse hurtige tog. De er ikke bedre til at håndtere glatte skinner i andre lande. Men okay, det skriver de ikke så meget om det på dansk, så hvordan skulle nogen dansker ane,at der var et problem? Til gengæld er emnet genstand for seriøs opmærksomhed og war stories.
Det ideelle er vel en konstruktiv dialog mellem person, som kan finde ud af at gøre det man mener i stedet for det, man kan blive nødt til at sige, for at anskueliggøre i en konkret kontekst.
Det er smådyrt at elektrificere, men hvis man vil det af ideologi betyder omkostningen ikke så meget med de korte danske strækninger. Hvis man vil det fordi man tror, der ikke kan være problemer med elektriske tog, bør man måske læse lidt mindre ensidigt op på sagen.
Som min mor sagde: "Lige meget hvordan man vender og drejer sig, er enden bag". Vi ved uforudsete problemer har det med at opstå når og hvor man mindst har brug for dem.
IC4 er blevet vores "Manhatten-projekt" i automation, som et case study med den foreløbige arbejdstitel, hvor galt kan det gå? Der findes mange som det i andre lande og det er da bedre end at render rundt og laver rigtige ulykker.Tænk hvilket kaos jernbaner kunne have skabt for Taleban -eller USA for den sags skyld - hvis de ikke behandler den ordentligt. LOL
Vi er enige om, at IC4 er langt fra vidunderligt endnu, men en indsigtfuld diskussion af emnet, med lidt faglig vægt, ville ikke skade.
"Vi ved politikere altid gør det forkerte, så vi burde kunne indarbejde denne viden i vores planlægning." (Fra eng. Ken Olsen, ca 1990)
Fordi de danske skinner er så glatte, at toget ikke vil være oppe i maks fart før Ringsted, og derefter straks må begynde at bremse for at kunne stoppe i Slagelse. Trafikstyrelsen siger jo at bremserne på IC4 er i orden, og så må det jo være skinnerne. Forbavsende at IC4 i det hele taget kan komme i gang.Ah! Hvorfor ikke udnytte at Ringsted-Køge-København trods alt tilbyder hastigheder op til 250 km/t, og er delvist forberedt til 300 km/t? Banen åbner jo allerede 2018.
De nærmeste 10 år, og i al overskuelig fremtid, vil der derimod være et stigende behov for elektriske tog og togsæt, der kan køre 200 km/t med hyppige stop svarende til almindelige InterCity tog og regionaltog.
Ah! Hvorfor ikke udnytte at Ringsted-Køge-København trods alt tilbyder hastigheder op til 250 km/t, og er delvist forberedt til 300 km/t? Banen åbner jo allerede 2018.
Det er trods alt 60 kilometer bane der er tale om (dog er de "inderste" cirka 5 kilometer nærmest København begrænset til 120 km/t).
Selv om det snart er sidste udkald for IC4, skulle det undre mig meget, om ikke der stadigvæk kommer mange vittige historier om IC4. Toget er og bliver en kæmpe fiasko, så skrot skidtet og se lidt fremad. Det kan da aldrig blive dårligere end det er på nuværende tidspunkt.
Jeg synes efterhånden at kunne havde læst, flere steder og for flere år siden, at vore kære, dygtig og kompetente politikere, samt deres embedsmænd i Centraladministration har sagt, præcis det overnævnte: 'Nu smækker vi kassen i '.
Det er ikke første gang, at politikere fortæller om deres utålmodigehed.
Typisk dansk politik - status quo, efterfulgt af lang række elendige beslutninger.
Jeg stoler efterhånden på ingen i dansk politik.
Tidsplanen for banerne forventer at alle større strækninger er elektrificerede i 2023-2025, samtidig forventes nye strækninger til max 250 km/t at åbne.
Dermed må det forventes at der om 10 år, men først om 10 år, vil være behov for elektriske tog med få stop, (såkaldte super-lyn svarende til nuværende IC-lyn) med topfart på 250 km/t i 2024-2025, men ikke før.
De nærmeste 10 år, og i al overskuelig fremtid, vil der derimod være et stigende behov for elektriske tog og togsæt, der kan køre 200 km/t med hyppige stop svarende til almindelige InterCity tog og regionaltog.
Det stigende behov for el-tog fremgår af tidsplanerne: Elektrificering til Esbjerg åbner ultimo 2015 Ny elektrisk bane Kbh Ringsted åbner 2018 Elektrificering Køge Nord, Haslev, Næstved 2018 Femern forbindelsen med elektrificering 2021
Alligevel hælder DSB stadig utallige millioner efter IC4 med de utallige fejl: Bremsefejl. Kan ikke koble til og fra i drift før 2017. Vibrationer og overvægt overbelaster svingningsdæmperne samt understøttelser, som udgår fra aksellejekasserne med deraf følgende træthedsbrud. Hjulsættene nedslides næsten 5 gange hurtigere end IC3.
Det vil være klogt at bestille el-togsæt fra et løbende samlebånd, i stedet for at sende gode penge efter dårlige. Med leveringstider på nogle år bør Folketinget og DSB bestille el-togsæt fra anerkendte fabrikker snarest med option på flere sæt i det omfang togsættene viser sig at være vellykkede
FX: Stadler Flirt leveret til norske NSB, kører 200 km/t med enkelt-dæk, som passagererne foretrækker.https://www.stadlerrail.com/media/uploads/factsheets/FNSB1008d_NSB_NO_D.pdfhttps://www.stadlerrail.com/en/references/norwegische-staatsbahnen-nsb-oslo/
Selvkørende dobbeltdækkere til de store passagertal: Bombardier Regio2n / Omneo op til 200 km/t:https://www.bombardier.com/en/media-centre/newsList/details.bombardier-transportation20140610bombardierunveilsitsnewhighcomf.bombardiercom.html
Bombardier TWINDEXX Express, endnu kun på projektstadie, dobbeltdækker til 200/ 230 km/thttps://www.bombardier.com/en/transportation/projects/project/project-lightbox.twindexx-switzerland.html
ifølge Steen Schougaard Christensen, der er direktør i DSB Vedligehold, har stakken af andre problemer været så stor, at det slet ikke har været aktuelt at tage fat på sammenkoblingsproblemerne før nu.
utrolig udtalelse - hvilke andre problemer ligger så længere nede i stakken og venter...
Vikingerne var i sin tid kendt for brutalitet, det har vi ikke vist i denne sammenhæng.
Hollænderne mistede tålmodigheden med AnsaldoBreda efter kun 5 måneder, og sendte hele deres flåde af AnsaldoBreda-tog retur til Italien. Vi har haft tålmodighed fra 2003, hvor de første IC4-tog skulle have kørt planmæssigt, altså 11 lange år. Sikken tålmodighed vi har udvist.
Endelig sker der noget, hurra for det.
Så må vi jo se, om der (denne gang) kommer handling bag politikernes ord...
Til gengæld frigøres IC4-togene i Esbjerg ikke foreløbig. De kører som regionaltog mellem Aarhus og Esbjerg, hvor elektrificeringen mellem Lunderskov og Esbjerg ikke gør den store forskel.
Et IC4-togsæt svarer vist nogenlunde til to MR-togsæt.
er der til stadighed engageret 25 IC3 tog omkring Esbjerg ,der frigøres ,når vort geniale folketings beslutning ( behørigt rådgivet af vor kompetente trafikministerium) om elektrificering mellem Lunderskov og Esbjerg bliver (lidt for-sinket/-dyret) klar meldt. Det er lidt pinligt at være dansker idag.
De griner stadig af os dernede.
God idé så lad os komme i gang med at bestille nogle nye tog hos Anseldobreda.
Det burde vel være muligt at redde en smule penge hjem, hvis IC4-togene sælges som skrot og reservedele. Det bliver naturligvis stadig en katastrofal underskuds-forretning, men så kan vi i det mindste komme videre...