Politiet om Yousee-sag: Komplicerede tekniske undersøgelser kan tage måneder

19. januar 2017 kl. 16:473
Politiet om Yousee-sag: Komplicerede tekniske undersøgelser kan tage måneder
Illustration: Uffe Weng / TDC.
En mand er stadig sigtet i sagen om Yousees nytårsnedbrud, men politiet ved endnu ikke, om der skal rejses tiltale mod ham. Samtidig kan tekniske undersøgelser vare flere måneder endnu.
Artiklen er ældre end 30 dage

Politiet undersøger stadig den 51-årige mand, der er sigtet i Yousee-sagen, hans elektroniske ejendele og TDC’s tekniske anlæg. Hvor længe efterforskningen varer, eller om manden skal tiltales, ved Københavns Politi ikke endnu.

Sagen blev politianmeldt på et møde mellem Yousee-ejeren TDC og Københavns Politi 5. januar. Kun tre timer senere anholdt politiet den endnu unavngivne 51-årige dansker.

Læs også: Politi sigter mand for YouSee-nedbrud

Manden blev først krævet varetægtsfængslet, men nye oplysninger fra TDC fik politiet til at løslade ham den efterfølgende morgen, dog stadig med en sigtelse imod sig. To uger efter anholdelsen er manden stadig sigtet, bekræfter vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi kortfattet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er der nye oplysninger, der støtter TDC’s oprindelige oplysninger i forbindelse med hans sigtelse?

»Vi kan ikke dele resultatet af selve efterforskningen. Det kan jeg ikke sige noget om,« siger Jens Møller Jensen.

Læs også: Nye oplysninger får politi til at løslade sigtet i Yousee-sag

Han uddyber, at politiet nu undersøger manden for at fastslå, om der 'på et tidspunkt' kan rejses tiltale mod ham, eller om han skal løslades. Blandt andet undersøger politiet teknisk udstyr, der tilhører den sigtede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er udstyr, der stammer fra ham – helt elementære ting. Computer, telefon og så videre, som man typisk tager i tekniske sager, uanset om det er den ene eller den anden type sag,« uddyber Jens Møller Jensen.

Læs også: YouSee: 'Bevidst skadelig handling' bag nytårsnedbrud

Hvor lang tid disse undersøgelser tager, vil han ikke gisne om, men han understreger, at det ikke kommer til at tage lang tid sammenlignet med resten af efterforskningen.

»Sideløbende med det undersøger vi i tæt samarbejde med TDC deres tekniske anlæg og de maskiner, der har været ramt. Der foregår en masse meget komplicerede undersøgelser i forhold til det, og de kommer til at foregå i et stykke tid,« påpeger han.

»Resultatet kan i princippet komme om en time eller om adskillige uger eller måneder. Det er fuldstændig umuligt at sige noget om,« vurderer Jens Møller Jensen.

Det vides ikke, om den sigtede er eller har været medarbejder hos TDC, men selskabets koncernchef Pernille Erenbjerg har tidligere oplyst, at der var tale om et 'kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om Yousees setup og tv-platform'.

Efter nedbruddet måtte TDC genstarte samtlige 33 centraler manuelt, og 300 knudepunkter skulle have udskiftet såvel hardware som software, før de fungerede igen. Samtidig måtte selskabet opgradere netværket for at undgå gentagelser, har TDC tidligere oplyst.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
21. januar 2017 kl. 23:34

er opstået uden "hjælp" fra en eller anden. Alene tidspunktet taler vel derfor.

2
20. januar 2017 kl. 18:34

Først:

Manden blev først krævet varetægtsfængslet, men nye oplysninger fra TDC fik politiet til at løslade ham den efterfølgende morgen

- dernæst:

Han uddyber, at politiet nu undersøger manden for at fastslå, om der 'på et tidspunkt' kan rejses tiltale mod ham, eller om han skal løslades

"Er De forvirret? Så vent bare til næste afsnit af Skum"! :)

1
20. januar 2017 kl. 11:04

Jeg vil overhovedet ikke blive overrasket, hvis den 51 årige er helt uskyldig i denne sag og at den eneste grund til at han er kommet i søgelyset, er at hans adgang til YouSee's netværk er blevet misbrugt - af andre, som forlængst er over alle bjerge!

Hvis ikke sikkerheden er god nok, så kan man gøre hvad som helst for at sikre sig, men det er i sidste ende ikke godt nok, som f.eks. brugernavn og kodeord der er så old school.