Politiet blåstempler Connie Hedegaards ja til resistent GM-majs

Daværende miljøminister Connie Hedegaard (K) brød ikke loven om ministeransvarlighed, da hun tillod kemikoncernen Monsantos gensplejsede majs MON863, der er resistent over for antibiotika og har forårsaget lever- og nyreskader på forsøgsrotter.

Bag anmeldelsen stod Greenpeace, der anklagede Connie Hedegaard for forsætligt at overtræde loven. Miljøbevægelsen pegede på, at i henhold til EU's lovgivning skulle sådanne GMO'er være udfaset inden udgangen af 2004.

Den udlægning er politiet ikke enig i, skriver dagbladet Information. For godkendelse af GMO sker i de enkelte europæiske lande, og når en godkendelse er givet, gælder den automatisk i de andre lande, med mindre de kan finde nye oplysninger, der er taler imod. Og det har altså ikke været muligt, konstaterer Politiets afdeling for Personfarlig Kriminalitet.

Den nye miljøminister Troels Lund Poulsen (V) siger, at sagen ikke er ensbetydende med, at regeringen ikke anvender forsigtighedsprincippet, men der har ikke været hjemmel for at bruge det til at forbyde den resistente majs.

»Jeg har også forstået på mine eksperter, at eksperterne - både de danske og EU's - er enige i, at brugen af kanamycin-resistente markørgener - som i MON 863 - ikke udgør nogen risiko for miljøet eller for mennesker eller dyrs sundhed,« skriver Troels Lund Poulsen i et svar til Information.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

At GMO-majs ikke skader mennesker og miljø, jamen hvad ved politiet om det? Og ministrene? Og politikere?

Når forsøgsrotter får leverskader og nyreskader af denne GMO-majs udviklet af pengemagneten Monsantos. Samme firmaer producerer og sælger også sprøjtegifte foruden GMO-frø - vi har tilstrækkelig med Cheminova.

Vore politikere og "eksperter" og "læger" kan ikke forske korrekt og vil altså have menneskeracen gjort syg og udryddet. Penge, penge....

GMO skader, det er fakta, mange køer er døde af GMO-foder, ligeså fugle, mus og rotter. Selv bierne dør i milliardvis af GMO. Et stort problem. Hvem skal så bestøve afgrøderne fremover.

Det er uansvarligt. Gør dog beslutningen om. Indrøm din fejl, kære ministre, og tag en bedre beslutning.

Videnskab er ofte forkert og er nul i forhold til livskundskab. Livskundskab fortæller meningen med livet.

Tiden er åbenbart inde til at vi skal leve af lufternæring - og kun det.

Kærlig hilsen Per

  • 0
  • 0

For godkendelse af GMO sker i de enkelte europæiske lande, og når en godkendelse er givet, gælder den automatisk i de andre lande, med mindre de kan finde nye oplysninger, der er taler imod. Og det har altså ikke været muligt, konstaterer Politiets afdeling for Personfarlig Kriminalitet.<

Interessant. Det vil sige at alt monsanto har at gøre er at finde et af de 27 lande, som vil gå med til deres produkt (I Østeuropa er korruption og penge under bordet mere reglen end undtagelsen) og det bliver tilladt i samtlige lande. I praksis vil det være noget nær umuligt at finde 'nye oplysninger, der er taler imod', overfor alle de produkter som vælter ind over os. dvs. producenterne har en klar fordel - hvilket også fra begyndelsen var formålet med det indre marked - som er en af de bedste ting ved EU, det har jeg altid syntes.

Det var den britiske kommissær Lord Codkfield som tog initiativ til det i begyndelsen af 80'erne. Han tænkte som følger: "Well, hvad har vi? Vi har en masse socialister som er helt vilde med at lave regler om alt muligt , det kan vi lige så godt udnytte, således at de laver regler om liberaliseringer,privatisering og åbning af hinandens markeder, noget som kun kan gavne alle. Det har det også gjort, og flypriser og telefoni er idag uhyre billige, takket være det Indre Marked. Eet af de væsentligste 'drives' for Cockfield, idet de 2 ting dengang var virksomhedernes største udgiftsposter. Som sådan har danske virksomheder og dermed danske lønmodtagere haft utrolig stor gavn af Det Indre Marked, men som vi har set her med GMO godfkendelsen, som Connie altså hverken kan gøre fra eller til overfor, fordi den dikteres af EUs regler for Det Indre Marked - så har Det Indre Marked også sine 'drawbacks' - bagsiden af medaljen.

  • 0
  • 0

On March 11 a new documentary was aired on French television (ARTE – French-German cultural tv channel) by French journalist and film maker Marie-Monique Robin, The World According to Monsanto - A documentary that Americans won't ever see. The gigantic biotech corporation Monsanto is threatening to destroy the agricultural biodiversity which has served mankind for thousands of years

The World According to Monsanto --> http://video.google.ca/videoplay?docid=-84...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten