Politi sigter mand for YouSee-nedbrud

YouSees kontrolcenter. Medarbejderen på billedet har intet med sagen at gøre. Illustration: Uffe Weng / TDC

Få timer efter TDC havde politianmeldt det omfattende nytårsnedbrud af Yousees kabel-tv-net er en person anholdt og sigtet i sagen. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

YouSee anmeldte sagen på et møde med politiet kl. 10 torsdag formiddag og allerede klokken 13.04 var politiet klar til at anholde og sigte en mand i sagen.

Læs også: YouSee: 'Bevidst skadelig handling' bag nytårsnedbrud

Den anholdte er ifølge politiets meddelelse en 51-årig dansker, der sigtes for ‘omfattende forstyrrelse af driften af fjernsynsanlæg.’

Ved anholdelsen har politiet samtidig udført ransagninger og indsamlet ‘forskelligt udstyr,’ som nu skal undersøges teknisk.

Læs også: Eksperter om Yousee-nedbrud: Vi har ikke set noget lignende i 20 år

Politiet oplyser ikke noget om den anholdtes forhold til YouSee. Af en pressemeddelelse fra YouSee tidligere i dag fremgik det, at nedbruddet skyldes en ‘bevidst skadelig handling’ og at det var begået af nogen med indgående kendskab til YouSees systemer.

Læs også: YouSee: Nytårsnedbrud gik ud over både hardware og software

»Efter en omfattende undersøgelse af sagen, herunder med involvering af eksterne eksperter, har vi nu et klart billede af, hvad der er sket. Der er tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om YouSees setup og tv-platform. Vi vurderer på den baggrund, at der er tale om en bevidst skadelig handling. Vi har derfor overgivet sagen til politiet, og vi kan dermed ikke kommentere yderligere,« sagde koncernchef i TDC Group Pernille Erenbjerg i pressemeddelelsen.