Politi sender dykkere ned til sunket ubåd
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Politi sender dykkere ned til sunket ubåd

Ubåden Nautilus er forlist i Køge Bugt. Heldigvis kom kaptajnen Peter Madsen sikkert i land. Nu vil politiet sende dykkere ned til vraget. Illustration: UC3 Nautilus

Opdatering: Efter redaktionens slutning har Københavns Politi oplyst, at Peter Madsen er sigtet for drab. Vi dækker som udgangspunkt ikke sagen de kommende dage. Meddelelse kan kan læses HER.

Den sunkne ubåd Nautilus skal undersøges af politiets dykkere. Det oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jens Møller til TV 2.

TV2 fortæller ikke, hvorfor politiet har taget denne beslutning.

Ubåden, Peter Madsen og en kvindelig svensk journalist blev efterlyst i nat, da journalistens kæreste ikke kunne komme i kontakt med hende. Siden fulgte en omfattende eftersøgning efter ubåden, indtil den blev observeret ved Drogden Fyr.

»Den blev spottet fra Drogden Fyr, og det bliver bekræftet af vores helikopter. Derefter er vi i radiokontakt med Peter, og han siger, at han vil forsøge at sejle den i havn. Vi sejler derud, og Peter stiger fra borde og over på et andet skib. Ubåden synker kort tid efter,« har pressetalsmand ved Værnsfælles Kommando Christer Haven tidligere i dag forklaret til DR.

Efter redningen har Peter Madsen fortalt myndighederne, at den svenske journalist sejlede ud med ham i går aftes, men at han satte hende af på Refshaleøen torsdag aften. Derefter har han selv sejlet rundt i ubåden, indtil der opstod problemer med en ballasttank.

»Jeg var bare på en øvetur med ubåden og så opstod der en fejl på en ballasttank, som ikke var særligt alvorlig, indtil jeg prøvede at reparere den. Så blev den pludselig meget alvorlig. Så tog det cirka 30 sekunder for Nautilus at synke, og jeg kunne ikke lukke lugerne eller noget som helst. Det var måske også meget godt, for så havde jeg stadig været dernede,« sagde han i et interview til TV2.

Den svenske journalist har endnu ikke givet lyd fra sig og er derfor nu meldt savnet af politiet i Skåne.

Klaus, det er netop en misforståelse. 3D print er det der gør det nemt for amatøren at lave en kompleks genstand helt uden værksted eller fremstillingsværktøjer og selvfølgeligt køber man ikke printeren selv.

Man kan printe komplekse kølespiraler etc helt uden yderligere besvær fordi 3D print giver formfrihed.
Det er netop det han burde se på. Det har hele potentialet.
3D print kan typisk kun lave små emner men så laver man 3-9 motorer på en raket.
Easy.
Og man kan bruge samme motor på flere trin blot ved at variere antal.

  • 0
  • 16