Politi i flere lande scanner kropstemperatur med overvågningshjelme

19. maj 2020 kl. 10:453
Politi i flere lande scanner kropstemperatur med overvågningshjelme
Illustration: Screenshot fra YouTube.
En højteknologisk hjelm udstyret med et termografisk infrarødt kamera og en 'augmented reality'-skærm bruges allerede i flere lande til at scanne borgernes kropstemperatur med.
Artiklen er ældre end 30 dage

En højteknologisk hjelm udstyret med et termisk kamera anvendes ifølge mediet Business Insider allerede af politistyrker i Kina, Dubai og Italien til at scanne personers kropstemperatur for at afsløre COVID-19-relateret feber.

I en video fra producenten, KC Wearable, ses kinesiske politimænd og sikkerhedspersonale med hjelmen, der har et kamera på toppen og en 'augmented reality'-skærm, der i realtid viser personers kropstemperatur, som opfanges af af hjelmens termiske kamera.

En politimand kan bruge hjelmen til at måle kropstemperaturen på en enkelt persons eller personerne i en større forsamling, genkende nummerplader, se folk i mørke eller genkende personer ved hjælp af ansigtsgenkendelsessoftware.

Al information gemmes på selve hjelmen, lyder det fra virksomheden bag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Over 1000 af hjelmene, der koster mellem 5000-7000 amerikanske dollars, benyttes ifølge KC Wearable allerede i Kina, mens virksomheden har modtaget ordrer fra andre lande på flere hundrede hjelme.

Ifølge KC Wearable har de sendt hjelme til både militærpolitiet i Italien og til den hollandske regering, men hverken den italienske ambassade eller den hollandske regering har svaret på Business Insiders spørgsmål omkring brugen af hjelmen.

En italiensk Reddit-bruger rapporterer dog at have set en bevæbnet vagt uden for Milanos domkirke med hjelmen på.

Ifølge Business Insider anvender politiet i Dubai allerede hjelmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Remote video URL

Grund til skepsis

Den højteknologiske hjelm , 'N901 Smart Wearable Helmet', er ifølge KC Wearables hjemmeside udstyret med et infrarødt termografisk kamera med en opløsning på 382x288 pixels og kan måle temperaturer mellem -20 til +120 grader celsius med en nøjagtighed på 0,3 celsius på en afstand af to meter.

Den scanner på samme tid temperaturen på 49 punkter på en en person, og hvis den registrerer en temperatur på mere end 37,3 celsius, så advarer den øjeblikkeligt brugeren med lyd og video.

Hjelmen er udstyret med en ARM Cortex A53 octa-core 2,5 GHz-processor, Android 8,1, 4GB DDR-ram, 64 GB hukommelse og vejer 1135 gram.

Men selvom hjelmen ifølge virksomheden bag er mere præcis end andre, lignende løsninger på markedet, så mener professor Davey Jones fra Bangor University, at der er grund til at være skeptisk over effektiviteten af teknologier til at måle kropstemperaturer med.

Han har bl.a. forsket i spredningen af COVID-19 på krydstogsskibet 'Diamond Princess', der endte med, at 700 personer blev smittet og ni personer mistede livet.

»Mindst 25 procent af personerne på skibet havde overhovedet ingen symptomer, så det er klart, at de ikke havde forhøjet temperatur. Så man ender med at 'overse' en stor procentdel af dem, der smitter med virusset,« siger han til Business Insider.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
19. maj 2020 kl. 12:16

Håber alle de her tiltag forsvinder når Covid 19 er væk, men den realistiske person i mig ved at det ligesom andre hastet love og tiltag som f.eks Patriot act forbliver da det kan bruges til alt muligt andet lækker masseovervågning.

Et kamera med hjelm kan ikke se andet end det politimanden kan se - og så med IR. Et overvågningskamera i et supermarked er langt mere overvågning, da det ikke kræver en person ser det samme.

I forbindelse med beskyttelsen af vores frihed, så kan det endda være et plus at politiet bærer videokamerer, og at der f.eks. kræves de optager alt - opstår en skudepisode, kan være et krav, at det optages. Ellers, må der ikke trækkes våben. Moderne kameraer har en så høj opløsning, og kan se måske endda bedre, end vi kan med det blåtte øje.

2
19. maj 2020 kl. 11:58

Du kan få bedre kameraer til at klikke på smartphones. Og til en langt lavere pris. Så kan vi jo gå og overvåge hinanden - langt bedre og billigere, end at politiet gør det. Et billigt, og ret godt kamera koster ca. 2000 kr. Et meget godt kamera med høj opløsning koster ca. 4.500 kr. med moms.

F.eks. kan banken sætte et kamera op ved indgangen, for at sikre sig mod en varm kunde.

1
19. maj 2020 kl. 11:27

Håber alle de her tiltag forsvinder når Covid 19 er væk, men den realistiske person i mig ved at det ligesom andre hastet love og tiltag som f.eks Patriot act forbliver da det kan bruges til alt muligt andet lækker masseovervågning.