Polen vil have atomkraft i 2029
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Polen vil have atomkraft i 2029

Illustration: Wikipedia

Polen vil supplere kul med atomkraft og bygge deres første atomkraftværk i 2029. Det skriver flere medier.

Atomkraftværket skal bestå af tre reaktorer med en samlet kapacitet på 4,5 GW, der efter den foreløbige plan vil være færdigbygget omkring 2040.

Læs også: Vestager godkender nye russiske reaktorer på ungarsk A-kraftværk

Den polske energiminister har udtalt, at den første enhed skal stå færdig i 2029, og de to sidste reaktorer tager yderligere fem år hver at gennemføre.

Økonomi har udskudt projektet

Atomreaktorerne løber op i en pris på 75 milliarder polske zlotys, hvilket svarer til 121 milliarder danske kroner.

Oprindeligt ville regeringen have fremlagt en plan for finansiering i juni, men den er endnu ikke klar.

Læs også: Så steg regningen for britisk atomkraft med yderligere 19 milliarder

For at få sat gang i processen blev en tredjedel af projektet solgt i 2014 til tre statsejede energifirmaer: KGHM, Enea og Tauron. Polen er dog fast besluttet på at holde atomkraftværket på egne hænder.

Anlægget har været på vej siden 2009, men har været bremset af blandt andet faldende energipriser og manglende opbakning efter ulykken i Fukushima i 2011.

Et af argumenterne for at få atomkraft til landet har været, at Polen lettere vil kunne imødekomme EU's krav til at nedbringe udledning af drivhusgasser.

Normalhuset 18MWh skal have ca 4kW til rådighed formedelst 4 gange 27kkr dvs ca 100000kr.Det får man ikke mage trelagsvinduer for.

  • 1
  • 7

Gad vide hvad den beregnede strømpris vil være for forbrugerne og er der i prisen medregnet sikker deponering af affaldet.

Efter hvad jeg ved er der endnu ingen lande der har fundet 100% sikre slut deponier til atomaffald.

I Tyskland bliver det skatteyderne der skal betale for deponering af atomaffald de næste mange generationer.

  • 9
  • 7