Pokerspillere besejrer computeren
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Pokerspillere besejrer computeren

Godt nyt til alle pokerspillere, der foretrækker at spille over nettet og gruer for, at pokerrobotter løber med hele puljen: mennesket er endnu overlegen i forhold til den kunstige intelligens, når det drejer sig om at bluffe og komme op med en royal flush.

I verdens første verdensmesterskab mellem menneske og maskine vandt de to professionelle pokerspillere, Phil Laak og Ali Esmali over computerprogrammet Polaris med 2-1 efter en to dage lang dyst. Dermed kunne de forlade bordet med 50.000 dollars, skriver avisen The New York Times.

Polaris er udviklet af Jonathan Schaeffer fra University of Albarta. Han står også bag programmet Chinook, der er den perfekte dam-spiller. I 1994 blev Chinook det første computerprogram, der vandt et verdensmesterskab i et menneske-spil.

Poker er dog sværere at udvikle software til end skak og dam, da der skal udvikles flere forskellige strategier og algoritmer over for usikkerhederne i form af skjulte kort holdt af hver spiller. Dertil kommer også evnen til at vurdere chancebetonede træk såsom bluff.

Netop evnen til at bluffe, vurderer de to pokerspillere, gav dem sejren.

Spillede sygt

I den første runde spillede Polaris sig frem til et uafgjort resultat - dog med en anelse højere gevinst, men reglerne foreskrev, at små forskelle ikke blev tillagt nogen vindende betydning, da de kunne tillægges statistisk variation.

Phil Laak, som på den professionelle poker-tour bærer øgenavnet The Unabomber på grund af hans hang til at bære mørke solbriller og sweatshirts med hætten trukket godt over ørerne, sad på det tidspunkt og blev rådvild foran hans bærbare pc forbundet med Polaris og Ali Esmali.

Han gestikulerede mod skærmen og udbrød fra tid til anden "sygt" - hans måde at beskrive et uventet eller ekstraordinært træk.

Anden rundt vandt Polaris stort. Det fik Ali Esmali til at udbryde:

»Polaris tæskede mig som en tromme,« skriver The New York Times.

Og den afgørende runde hev de menneskelige spillere altså hjem.

Phil Laak og Ali Esmali tilhører begge poker-eliten, men regnes ikke for at være de ypperligste ved bordet med jetoner og kort. Ikke desto mindre vurderede forskerne, at de på grund af deres kendskab til matematik og evne til aflæse modstanderes strategier var de mest effektive modstandere til Polaris.

Dokumentation

In Poker Match Against a Machine, Humans Are Better Bluffers